用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 治療自閉症
go

治療自閉症   [複製鏈接]

請問大家會唔會比小朋友試食呢?
始終係食落口,我怕怕地....

原帖由 dada5 於 09-2-17 15:36 發表
頭先在internet度搵到以下資料俾大家參考下 :-

http://www.springsunday.hk/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=385

http://www.holyup.com/catalog/product_info.php?products_id=139

http://www.northame ...

我都想知多d 呢2隻天然產品.... 其實阿仔有食緊藥,我好驚有副作用,令佢本身食緊o既藥功效冇左...

真係十五十六,不過可唔可以先send d 資料比我自己去請教dr. 呢?

thanks~~~

我媽咪血壓偏高,等我搵日帶埋佢一齊去搵dr. ku先﹗
thanks~

請問有冇人記得博士用果個www係咩呢?
我上次去問完,太多野記,番到屋企唔記得左個website呀﹗
pls help

我個仔都食左差唔多一個月喇,我就覺得一開始效果好似好d,不過我比佢食o既份量較少,一日食2匙only,我怕佢黃昏食左夜晚唔肯瞓覺...

唔知小朋友食唔食到膠囊... 如果食到就冇咁煩喇,我朝朝搵唔到o既野夾住比佢食,因為開落奶奶度佢唔鐘意飲,同埋我發現唔係完全溶晒... 好似有d waste 囉﹗

我阿仔食左一個月,蘋果+肉鹼,綜合阿仔唔同o既導師,有以下評語﹕
1. 個人開朗左
2. 不停講野,把咀一日到黑都冇停
3. o係學校nap 比以前難瞓著
4. 唔專心,個人好心散,唔多聽導師o既指令

而我自己就發現,佢個人攰左,唔知關唔關學校nap 瞓得唔好,每日9點就會瞓著... 係由8點開始好攰﹗

有冇人可以答我究竟食好唔食好呢?

原帖由 eerr 於 09-6-12 04:58 發表
我小朋友都幾鍾意食牛肉,唔覺佢有敏感.食左五日,情況惡化到要睇醫生,停左無食.
食肉鹼失控的是我朋友個仔,食左三日,番學完全唔聽話,唔敢再比佢食.(我都買左,但見咁情況都唔敢開住)
我地又唔得閒去問博士,點好?有無其 ...

我都買左新o既蘋果提醇,顏色真係唔同左﹗
不過阿仔第一日食,半夜起身話要飲水,半夜3點起身飲水?我都係第一次聽到﹗
其他就冇咩特別lu~

原帖由 hystericland 於 09-6-17 12:01 發表

其實我幾星期前都發現這個問題,新的蘋果于顏色,味道及質地都有分別,初時以為入錯,拿回去換。結果發現新的全是這樣,博士問美國廠方這個因由,回覆是正常,因為不同收成有不同的質地。不過對我個人來說,就有點保留。不過暫時看 ...

其實係咪因為發燒唔舒服所以跳少左呀?

原帖由 owl_2046 於 09-6-27 10:04 發表
係喎, 我亞仔上星期發燒5日, 我冇比乙醯及蘋果提醇佢食之後, 佢都係跳少左好多...之前佢跳重以為係感統好差, 唔知好唔好再比番佢食呢?

Dear Jena2468,

請問你阿仔停左食之後有冇好D 呢?

因為我阿仔呢幾個星期脾氣差左好多,有D 佢唔鐘意O既事,例如入屋唔比佢拎KEY開門,就發脾氣,喊到唔停.....

我突然諗起唔知關唔關事,所以都打算由依家停一星期睇下點先.....

原帖由 jena2468 於 09-5-27 14:38 發表

早餐時食3匙, 食左兩個幾禮拜, 唔知係米一次過3匙太多呢 ?
家中表現正常, 不過琴晚問個仔點解係學校大發脾氣反枱, 佢又失控, 後來cool down之後, 就話係學校比三個同學蝦, 所以積左d冤屈係心, 之後就爆發law !
e+ ...

學習上面,我仲未發現到有咩神奇效用,只係開始食果陣講野比以前明顯多左﹗
至於你講o既激到爆肺,我都感受到,因為食左之後,阿仔脾氣差左,好多時好堅持要做o既野,唔會妥協﹗之後我停左,情況都冇咩改善...
究竟係食左令到脾氣差,or 因為佢識多左野,堅持要做呢?真係諗唔通...

原帖由 Nil_Nemo 於 09-8-15 17:39 發表

Hi hystericland,

之前大家唔係都度估估下究竟一平匙的乙醯肉鹼 (Acetyl-Carnitine)份量等於多少milligrams ?今日我終於可以好肯定咁話俾大家知道原來一平匙的乙醯肉鹼係等於600mg的份量,因為我已經量了一平匙 ...

我諗我會試下比番阿仔食,睇下脾氣會唔會突然變差,係就以後都唔食喇﹗
不過如果冇咩特別,就食住先,睇下食一排會唔會好d

我阿仔都停左大半年喇﹗
因為之前覺得佢食左脾氣大左,都唔知關唔關事

原帖由 owl_2046 於 09-11-20 10:08 發表
我亞仔食左大半年後已停食啦.
‹ 上一主題|下一主題