用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07年4月bb應幾時入學?我咩都唔識想請教各位 ...
go

07年4月bb應幾時入學?我咩都唔識想請教各位 [複製鏈接]

各位媽咪,想請教下各位,我仔仔2007年4月出世,應該幾時開始搵學校報名讀書呢?係二歲可以入學吖定係要足二歲零八個月先可以返學呢?如果今年九月返學佢又先得二歲零五個月,如果今年唔入學住等到下一年佢又大得滯三歲零五個月了﹗咁究竟我應該幾時俾佢返學呢?同埋係咪搵定一間學校自己去個間學校度攞報名表格,填好交返俾佢就得架,咁細個要唔要面試呢?咁細個會考佢啲咩呢?又有人話,咁細個返學都只係食同瞓同玩,無咩用,但又有人話越早俾佢返學越好,會听話乖啲學識守規矩,咁應該係越早返越好嗎?返全日同半日又應點揀呢?
請各位有經驗媽咪教下我啦﹗唔該晒﹗
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

唔該晒你咁詳細教我呀?咁我想問下如我想而家佢差唔多二歲俾佢返N1,我揀好間學校自己搵日行入去問下仲可唔可以報名咁得嗎?會唔會趕到今年九月同其他人一齊九月開到學呢?THX

回覆 # 的文章

thx,即係而家睇下仲有邊啲學校有位返n1,但k1未必要讀返依間我可以而家開始搵定攞定報名表,但我當然想仔仔返n1依間繼續讀上去,轉第二間好似唔係幾好咁﹗唔該晒你先﹗
‹ 上一主題|下一主題