用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請教有關將軍澳乘坐褓母車問題
go

請教有關將軍澳乘坐褓母車問題 [複製鏈接]

原帖由 王惠光 於 09-2-24 00:37 發表
我們住富康,小兒將於今年九月插班K2(a.m.),註冊那天鄭太(DY9969)俾咗咭片,我想知道鄭太的服務質素如何?可不可靠呢?
          又我該甚麽時候聯絡鄭太呢?要不要很早預留車位呢?

請幫幫手解答我的問題!多謝! ...

王惠光,
我的兒子都係九月插班k2呀, 我地都係住TKO, 有無機會同車呢.  
上2星期前已經聯絡鄭太&梁叔, 鄭太的答覆係話叫我找梁叔, 佢地話民生車程太遠喎.  我都已經同梁叔留左位啦.

原帖由 王惠光 於 09-2-24 22:10 發表
MandyLau,

妳好,很多謝你提供的意見,其實我今日亦有聯給鄭太,她說擁有3部大型校巴,而且有安全帶,而她本人亦在民生做事,絕對可靠,但她並沒有說嫌TKO路程遠,還叫我在4月第二次註冊前一星期到再聯絡她作實,不知我們所 ...

等我再比電話鄭太問清楚(唔通真係另一人 ), 如果有安全帶的我會選擇坐鄭太車, 因為梁叔的只是細車無安全帶.

原帖由 chunchunbb 於 09-2-26 10:35 發表
褓姆車有冇安全帶固然重要(如果唔係形同虛設同小朋友自己識得扣既話).不過我既睇法係上落車所須時間更重要.
我個仔响K1開學時(pm class)搭某條tko線既車(有安全帶,不過你地唔好expect跟車姨姨會提小朋友扣安全帶(起 ...

係呀, 梁叔佢有幾架車行唔同屋苑,因為我囝囝上落車的點唔同(都係tko區內),佢話放學可以坐另一條線.

原帖由 chunchunbb 於 09-2-26 10:35 發表
褓姆車有冇安全帶固然重要(如果唔係形同虛設同小朋友自己識得扣既話).不過我既睇法係上落車所須時間更重要.
我個仔响K1開學時(pm class)搭某條tko線既車(有安全帶,不過你地唔好expect跟車姨姨會提小朋友扣安全帶(起 ...

你囝囝今年9月係咪讀k2呀

原帖由 chunchunbb 於 09-2-26 11:04 發表

佢而家讀緊K2

仲諗做同學仔tim.

原帖由 王惠光 於 09-3-2 00:30 發表

我都還未知道第二次註冊正確日子,因第一次註冊時老師對我說大概3月度會有信通知二次註冊的日期和時間,耐心等候吧!

在交註冊費收據底部的備註2 : 第二次註冊日期 : 2009年5月9日,  但我係入讀k2, 唔知同k1有無不同.

原帖由 LibraMum 於 09-6-11 17:24 發表
請教有關將軍澳乘坐褓母車問題

我哋住將軍澳中心, 囝囝今年九月轉去民生讀K.2 -
請問其他媽咪搵咗褓母車未呀, 我打過電話問以下三個:

1)鄭太 - $700 (28座位車) 大概7:55-8:00am上車

2) 梁叔/蓮姨 - $680-$700 ( ...

我囝囝今年都係九月轉去民生讀k2呀, 我昨日找左洗叔叔, 明晚約左佢睇校車及細節.
唔知會唔會同班呢?

原帖由 王惠光 於 09-6-24 15:27 發表

我囝囝同樣9月轉去民生插班K2, 我曾在5月份約鄭太睇褓保姆車和傾細節, 她的車很大很新、還有安全帶呢,
       她說Central Park 是第一站, 我仔仔上車的將軍澳廣塲是第二站, 第三站是維景灣畔, 跟着就直去 ...

四月時我call鄭太佢話唔過清水灣半島, 叫我找梁叔, 但梁叔的車沒有安全帶, 最後我選左洗叔叔.
開學後, 大家多交流下, 可能會同班tim.

原帖由 王惠光 於 09-6-26 03:25 發表
雖然和你的囝囝不同褓姆車,希望到時能夠同一班,互通消息,能夠更加了解班上的情況呢!☆☆★★★

原帖由 王惠光 於 09-6-26 03:25 發表
雖然和你的囝囝不同褓姆車,希望到時能夠同一班,互通消息,能夠更加了解班上的情況呢!☆☆★★★

我囝囝係K2E班, 你囝囝呢?
‹ 上一主題|下一主題