用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有真係讀緊"聖羅撒"既家長呀 ...
go

有沒有真係讀緊"聖羅撒"既家長呀 [複製鏈接]

我BB收入左K1,但好擔心學校重建會有好大影響,請問知唔知道學校方面做得好唔好呀?另外我見討論區見到好多家長彈得好緊要,又話無英文堂又話今年先開始有普通話堂,又話無外籍老師....唔夠現代....古老.....又話...,請問可唔可以有人出來指點一下呢﹗
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

THANK YOU 其實我都相信這間學校係好好,話到底有幾十年經驗呀,希望第日做同學既時候大家的囡囡可以好好相處啦,我BB1月出世係大女,你的囡囡呢?會唔會坐校車呀?

很多謝你回答,另外想問清楚係唔係日日都會有一節英文堂架?因為我真係想了解多一D課程方面,其實我BB而家讀緊"迦南(麗港城)"我覺得好好,佢學到好多中文字及英文字,還不害怕與外籍老師對話,所以我覺得係這個歲數學習對日後係好重要,雖然"迦南"好好,但由於我女女渣住得15分,又唔係有好既校綱,我住"黃大仙"架,又驚上唔到好既小學,所以SRL可以多一點機會,我係咪好煩呢﹗

原帖由 nicolemummy 於 09-2-25 23:27 發表
我係讀緊SRL幼稚園既家長.

1. 無英文.
   不是, 有英文的.

2. 無外藉老師
   不是, 有外藉老師的. 很漂亮的.

3. 無普通話
    是, 無普通話, 但應該不久未來會有的. 請等等.

4. 重建
    校長話拆樓是一磚一磚 ...

因為聖母小學要比錢讀架,差不多要3000蚊,我比佢學下其他野會好D啦係咪,而家呢個年頭唔學返十樣八樣渣手唔得架。而家同佢返PLAYGROUP都要成仟蚊1個月。

原帖由 noelyip 於 09-2-26 12:50 發表
wingyinmon,

想八卦問吓:妳住黃大仙點解唔揀聖母既?佢地又有小學同中學喎?

你好呀同學仔,我囡囡都係今年9月入讀K1,可唔可以講多D呀,我好想知多D就可以多個選擇,雖然已經交左留位費,但因為我還有其他可以收的,煩請幫幫忙講多少少呀。E-Mail  [email protected]

原帖由 yykconnie 於 09-3-6 18:03 發表
我女女讀緊st. rose K1, 有d後悔俾佢讀, (1) 老師唔stable, (2) 如果搭校車有些牙煙, 佢哋泊車會霸2條行車綫-界限街, 進入學校, 曾經有的士唔讓就發生碰撞, (3) 校長就.....阿女仲仍然讀緊, 唔放便講, 請見諒 (4) 唔 ...
‹ 上一主題|下一主題