用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港學校音樂節精彩項目- Piano
go

香港學校音樂節精彩項目- Piano [複製鏈接]

原帖由 bebebe12345 於 09-3-8 22:41 發表
Piano Concerto - Betty Drown Memorial Prize
Age 18 or under
正常冠軍,星級人馬.

是沈小朋友嗎?

原帖由 bebebe12345 於 09-3-9 20:45 發表
一場精彩得無話可說的賽事,不單是奪獎的小朋友那種天份和努力帶給我難得的享受,還有幾位未能有獎的亦帶給我驚喜,多謝這些小朋友.

我看到這組年紀最小的才11歲, 好犀利, 真是越級挑戰.

原帖由 katelee 於 09-3-16 09:03 發表
其中三位都是下午那一場的﹐第一名(n.21),第二名(n.18),兩位第三分別是n.13 和n.20(他才剛滿八歲)

咁啱獲獎的4位都係彈Mozart concerto.

原帖由 christianmom 於 09-3-16 13:38 發表
請問有無人去看 Junior Exhibitioner Award 的初賽?入到決賽的5位小朋友是否也是 APA的學生?

還有 Piano Concerto 18歲以下的組別得獎的同學有無一位姓程的女孩?

多謝大家幫忙。
...

我知道有4位是APA的, 第5位暫未知係唔係.

原帖由 christianmom 於 09-3-16 14:51 發表
Hi Candy

多謝妳的回覆。妳說的第5位,是否唯一的一個男孩子,如果是的話,我可能會問到。

我所知的4位是3位女仔, 一位男仔, 至於第5位, 問bebebe1234一定知.

原帖由 洛婷 於 09-3-16 21:07 發表

我唔係好清楚果個比賽地方係邊 ,
即係九龍灣MegaBox 12樓通利音樂演藝中心 ?
座位是先到先得 ?

個場都幾大, 座位應是先到先得.

[/tr]
[size=+1]地址:[size=+1]九龍灣宏照道38號 MegaBox 12樓通利音樂演藝中心
[size=+1]交通路線:[size=+1]九龍灣港鐵站 A 出口於的士站旁轉乘免費穿梭巴士 巴士 15A, 107, 215X, 224M, 297, 606, 641 或專線小巴 48, 68, 69, 106

原帖由 bebebe12345 於 09-3-16 20:06 發表
說實在許多事情我也不一定知道,只是站在一位家長的立場把所知同各位分享而已。即如級數比賽就一D都唔知,以前有總決賽還可知多一點,現在組別參加人數太多,只好選擇一些兵家必爭的項目,看看其中的明日之星。
除了JE,一 ...

bebebe12345,

好多謝你的分享.

原帖由 洛婷 於 09-3-21 21:29 發表
今日 no.1 號果個男仔都彈得幾好 , 可惜冇獎 ,
no.3 號果個女仔明顯地比其他 4 位稍為 ...

得獎三位彈嘅水准非常接近, 難怪評判要商討咁耐. 我幾忠意第一位男仔彈的自選歌, 我估佢輸在兩首指定歌曲, 不過也彈等好出色喇.

原帖由 洛婷 於 09-3-21 22:49 發表

睇唔出喎 , 第三名生得較高大 ???
我以為第三名係師姐 ops:" />
第一同第二名年紀係咪較細 ???

第二及第三都係11歲到, 讀P5, 第一名就計也是相同年齡. 此組規定不得超過12歲. 所以大家年紀都應差不多.

原帖由 bebebe12345 於 09-3-23 12:07 發表

估計評判商討咁耐是Bach的版本問題,相信會有D還未知道的小故事。除了商討商討版本問題,公佈的時間跟Gold Medal和Tom Lee相差不大。Barbie 沒有聽她己經2年,未轉老師前身體擺動之誇張,真的令我難忘,今次看她的演出,令我激 ...

bebebe12345,

你聽得好專業.

那天我看見有位先生好面熟, 唔知係唔係你講嘅老師Mr. Mo.

明年相信Ms Wu的學生都應該出臺,有所期待>>>>>屬哪個級別, 公開? 18 OR 12?

‹ 上一主題|下一主題