用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)
go

明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣) [複製鏈接]

請各位媽媽,分享下以下三間學校的幼兒班:

明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)

Thanks!
   0    0    0    0

有無人知?

原帖由 Snoopywy 於 09-3-18 20:47 發表
我都想知啊,吾該

明慧校舍真係麻麻,但口碑唔錯,我參觀所見沒有外藉老師,只有abc教英文(local班)
康傑校舍夠大及整潔,校長老師都不錯,學生們都好有秩序及有禮貌,有外藉老師教英文 (我參觀校舍時所見)
而迦南未參觀過,不過聽聞校舍都夠大,不過學生人數比康傑多.
有無媽咪報料?
知唔知迦南n1仲有幾多個位?
原帖由 良民 於 09-4-7 14:51 發表
明慧
Lowest price of full set of Summer & Winner Uniform for N1 "BOY".
If you have interest it, please email to me at [email protected]

有無小朋友已經in 了迦南或康傑?學費及雜費多少錢?
邊間好d?

原帖由 fatduckbb 於 09-4-14 18:06 發表
明慧校舍真係麻麻,但口碑唔錯,我參觀所見沒有外藉老師,只有abc教英文(local班)
康傑校舍夠大及整潔,校長老師都不錯,學生們都好有秩序及有禮貌,有外藉老師教英文 (我參觀校舍時所見)
而迦南未參觀過,不過聽聞校舍都夠 ...

我阿囡係細b (07年12月),所以仲未有得interview,我都想阿囡入康傑上年班,唔知到時仲有無位!

康傑校舍真係好整潔,我都覺得唔錯!

原帖由 waiwai09 於 09-5-4 17:39 發表
康傑收咗囝囝上午班,今個星期要買校服和書.學費$2000(全年12期), 雜費每學期$1020.我選佢因為近屋企,校舍清潔.始終2歲人仔座校車或要座車返學比較辛苦.

迦南下午班收了我阿囡,但康傑仲未有得interview,因為係細女,所以最快都要等到十月才有得interview.都唔知交唔交留位費好

其實兩間邊間會好d呢?
學費方面好似差唔多.
校舍就康傑好d
其他我就不太清楚,有無媽咪知道?

原帖由 cookie215 於 09-5-8 11:52 發表
我b尋日in完康傑,都收左佢, 但我未決定讀全日定上午班. 主任話可以下星期5前覆番.

另外, 我仲等緊迦南消息, 都唔知收唔收, 如會收, 讀邊間好呢? 但呢間我估只有下午班會收. ...

有無人知呢?

原帖由 fatduckbb 於 09-5-9 23:30 發表
迦南下午班收了我阿囡,但康傑仲未有得interview,因為係細女,所以最快都要等到十月才有得interview.都唔知交唔交留位費好

其實兩間邊間會好d呢?
學費方面好似差唔多.
校舍就康傑好d
其他我就不太清楚,有無媽咪知道?
...

迦南及康傑都收了阿囡讀上午班
最後選了康傑
多謝大家分享
‹ 上一主題|下一主題