用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 家長學歷唔得見小1會否影響收生????
go

家長學歷唔得見小1會否影響收生???? [複製鏈接]

原帖由 WindyChow 於 09-3-4 15:29 發表
阿仔今年入表小1, 間間學校都會見家長, 自己當然好想仔仔入到好學校, 但係自己會考都唔見得人, 若果interview用英文交談就大鑊!!點算???

嘩唔好嚇人啦 !! 唔好話用英文, 用中文我都口窒窒. 驚過自己見工. 如果要 in 家長, 我驚唔係亞仔唔得, 係我唔得.

原帖由 WindyChow 於 09-3-7 00:01 發表
召藥師
我無比email...因為portfolio係好個人, 我都無想過比錢去做, 不過我係想人家收我仔仔係因為佢有能力>>>>多謝你地, 你地好勁又知佢係sell我, 我真係......!!!!!
...

一切順其自然, 有時太勉強亦都唔係一件好事. 我地做父母唔多唔少都會好主觀認為小朋友跟我地既安排一定係最好. 但到最後係點又有邊個知. 有時安排得太多太好, 小朋友就無左自己. 當然我而家都係學緊, 因為都真係好難. 努力啦

無上 BK 2 日. 呢個 Topic 駛唔駛禁長. 唔知 sec-hk 有無果個教游水既勁教練同果 D 好變態既地獄式訓練既 course可以介紹比我. 如果唔係我都唔知要個份 portfolio 做咩好. sec-hk 記得下次要成個 package 來sell. 可能效果會好 D 架. :;pppp:
‹ 上一主題|下一主題