用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 禮賢K1入黎啦!
樓主: HoManYu
go

09/10 禮賢K1入黎啦! [複製鏈接]

~09'9月決定讀禮賢K1既小朋友大招募~
自我介紹:
小朋友名          出生月份       am/pm
昊昊(ho ho).......2月出世..........am
yin....................1月出世..........am
Clement............6月出世......... am
Forrest..............8月出世..........am
Evan..................4月出世..........am
Jones                 8月出世..........pm
yeungyeung.....05年12月..........pm
LaamLaam..........2月出世..........pm

Hi 各位mummy,

成個星期冇上嚟, 因Laam Laam發高燒(40.7度)入左醫院 , 驗到係呼吸道合胞病毒(R.S.V.), 醫生話依個病毒3-4月開始至8月較為活躍, 大家要小心預防呀 !!!

http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_243/Press%20release_Vigilance_against_seasonal_RSV_urged_20080331_tc.pdf

真係好擔心, 現時正是高風期, 所以隨身帶備消毒紙巾, 希望可以減少感染機會.

Wendy_y, 你BB有無打流感針?

有呀!打左流感針,醫生話原來打左流感針都有機會染到流感架,不過就唔會有併發症

而家冇晒事ma? 祝各位身體健康啦!!!

多謝各位mummy關心, 依家Laam Laam已出院, 只係仲有鼻水同咳

係o羅咁而家好番未呀?我想問同流感有冇分別呀?我見佢寫[潛伏期由一至十日,通常為五至七日。一般病徵包括發燒、發冷、頭痛及胃口減退。]似乎又唔似係感冒喎!

其實真係好難分, 開頭都係咳同微燒

阿昊而家38磅高100cm都巳經好大件la!

HoManYu,

昊昊好高大呀, Laam依家得32磅高95cm

咁要保重身體呀!聽晚又轉涼la,真係要小心d呀!我自己都咳呀,好驚野比阿仔呀!

係呀, 我地病就最易傳比仔仔, 依d天氣最煩

HoManYu,

咁啱既, 你又係樹, 未瞓 ?

參唔多la,我好多時呢個時間都係樹ga,wendy多d上黎傾計丫,唔係因為bk"室室"地,我都會打得快d既.....

好呀, 我地多d係依樹傾計

下午班既同學仔, 有冇人可以轉到上午班呀?

原帖由 HoManYu 於 09-3-19 00:53 發表

我諗冇咁快通知,起碼要等到第二次註冊(5月8號)啦!因為要交1,書簿什費2,自動轉賬受權書3,校巴回條.
到時先可能會西走啲冇心係到讀既,學校先會有所行動....
記得4月25日學校金禧博覽會呀!....(到時都要提提我) ...

係呀..4月25日, 你係咪都會去?

HoManYu & All Mummy,

我都會一家三口去, 到時大家可以相認,早d認識下

因太大雨, 冇去到呀!

benalg : 聽完你講, 真係覺得自己冇選錯學校

好快9月喇...仔仔一定喊到豬頭咁返學,佢好細膽架

我個仔都一樣 !

囝囝冇返pre-school, 咁你囝囝之前轉另一間學校時有冇喊? 係..我知禮賢小學係私校..學費每月$3xxx

我囝囝入左下午幼信班,你地呢?有冇同班同學仔呀?

kiki2007, Cans, gigiic

hi hi, 幼信班同學仔 , 我仔仔叫嵐嵐, 英文名叫Fergus, 請多多指教

昊昊(ho ho).......06年2月..........上午幼勇班
yin....................06年1月..........上午幼勇班
Forrest..............06年8月..........上午幼愛班
思捷...................06年4月..........上午幼愛班
Fai Fai ...............05年11月.......上午幼愛班
Clement.............06年6月..........am
Evan..................06年4月..........am
梓楹...................06年05月........am
Ivan Chan..........06年08月........am
Grace................05年11月........am

Jones................06年8月..........下午幼望班
Sheryl...............05年12月........下午幼望班
Kristy................06年12月........下午幼信班
yeungyeung.......05年12月........pm
LaamLaam........06年2月..........下午幼信班
嘉嘉..................06年10月..........pm
Hoi Ching..........06年05月..........pm
‹ 上一主題|下一主題