用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節, 急找伴奏!
go

校際音樂節, 急找伴奏! [複製鏈接]

原帖由 Kyoto123 於 09-3-5 20:23 發表
之前經學校(幼稚園)報了唱歌, 以為只給小女唱首歌, 非常簡單, 問學校還說只要帶CD去便可唱, 但今天才知原來要伴奏, 請問大家那兒有幫人伴奏?下星期五便是, 如果找不到, 只有放棄參加, 但小女已經練了一段時間, 自己 ...

係邊區比賽,可能呢度有人果日會係度伴奏呢

原帖由 Kyoto123 於 09-3-6 21:23 發表
係香蕉船呀, 一定要伴奏, 今日問番學校老師, 她說是我們自已報, 我說是經學校報, 因不可用個人名報, 要會員才有資格報名, 連回條也是經學校轉交回來, 她說是問過校長, 校長這樣答, 我不是要追究責任, 只是覺得學校這 ...

呢d係屬於個人意願去報,所以學校只係代報角色,佢地唔理架,正路係咁,但如果係學校提議/揀選你既話,佢地就要負責,即係我女樂團咁,幫學校去比賽,學校會負責訓練,,就算交通都負責埋

原帖由 Kyoto123 於 09-3-7 12:43 發表
我都明白學校是代報名, 但這不是第一年報, 報名的時候也只有簡單的數頁紙, 沒有詳細列明規則, 當我收到回條問老師, 她是說代我問清楚才致電給我, 說是要自備CD, 所以佢係誤導, 如果佢話唔清楚或叫我問番主辦機構, 我 ...

你問佢時,佢都話唔清楚,幫你問,係我,我會play safe自己問,咁多年,都係我仲清楚規則過學校,由其係幼稚園時,我話返比學校聽要點做(阿女果時係第一果叫學校代報)
‹ 上一主題|下一主題