用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 09-3-22 11:54 發表
HIHI!ALL:

今日跑馬日,襯住偉哥同佢呀媽去左街市拎order左的牛丸返黎pack左一陣去機場,拿拿臨打番幾個字留言...

下次聚會早的單聲,我地預早整同煎埋,今次呢底真真非常掂,最掂係吾鑊

希望工多熟能生巧,下 ...

Dear Betty

真係難得您咁大方應承我,抵讚 !

今日跑打比,祝偉哥大獲全勝呀

原帖由 alicetong 於 09-3-22 11:55 發表
多謝太后掛住格格
實在 到...閉關念佛,細山派評估回來
餐蒙 ,急急腳..盡人士
呢兩日都係樹 心滴晒血... 尋日朝慣常

課外活動,下午兩老帶公子去面試,又要 ...

格格

好心您咁鬼忙就咪鬼去換回鄉證啦 ....

原帖由 bettylam 於 09-3-22 12:00 發表
hihi!all:

有時做人都幾矛盾,但盤住盡自己能力,無愧於心,過得人過得自己就ok啦!再諗下,工作環境舒適整齊企理,一定加倍開心

話說我份工當初見時講要兼小小adm野,訂機票啦!文具啦!

但查實都真係兼兼埋埋都好多濕碎 ...

Dear Betty

阿Q 點諗,做多幾樣又可以學多幾樣,俾著我實會好開心有咁既同事,樹關我最渣就係做濕碎野,簡直會唔掂 ... 好在我身邊都有類似同事得閒幫我執拾下

早晨 !

今日霧鎖香港 .........

原帖由 bettylam 於 09-3-23 13:34 發表
hihi!all:

呢輪可能太累,尋日行完街想拎錢,點知一向電話同密碼係晒個腦樹的我,忽然失去所有記憶,企係樹諗左良久,是蛋一張卡個密碼都無辦法記得,但偉哥果的卡密碼又無消失,傻傻咁唯有歸家啦!

一路行一路諗,如記吾番 ...

Dear Betty

點解您無報告尋日偉哥既戰績既 ?

講起記憶力,我尋日都有同 HB 講,我呢排都有短暫失憶,簡單到連自己既車牌號碼都諗唔起,我吩咐佢要多 D 留意我,我驚自己有老人癡呆呀

乜有 4012 超甜橙既咩?我未見過既,成日都得3107 ....

原帖由 bettylam 於 09-3-23 19:36 發表
DEAR 2B:

好彩我今日2種橙都有,去片~

報導~偉哥尋日拾左100元hkd馬屎

betty

Dear Betty

咁唔該幫我問下偉哥係咪 4012 真係甜 D 既,同埋要去邊度先有得賣呀,大概幾銀錢咁呢 ?鎖您,問題太多添

原帖由 vivi_vivi 於 09-3-23 21:51 發表
Betty,

4012 ~~ 正喎 呀仔剛剛先投訴我why 無買橙......
好似見到惠記做緊特價喎, 百記有冇做我就唔知喇, 因為我home 附近得惠記咋

...

vivi

我地一家今晚消滅左一隻美國西瓜,細細隻又幾甜同多水喎

原帖由 bettylam 於 09-3-23 22:13 發表
dear vivi:

我見偉哥都係攬住個惠康袋...

呢二日比同事讚到我心花怒放,辛苦都係值得架...

佢地一個話我好圓滑,另一個話我執拾得好整齊企理..

繼續努力呀betty ...

Dear Betty

我都話有您呢種同事好正架啦,證明您既同事都好識貨喎 ...

早晨

我今日都算運氣好,係傾盆大雨之前返到 office ....

原帖由 smum 於 09-3-24 09:15 發表
good morning

2b

我同你一樣

smum

出便好大雨呀,白濛蒙,差 D 見唔到 TST 。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 09:21 發表

大家早晨好

雖然今日我在傾盤大雨中行, 不過因為噚晚放工帶佐公司件風褸返屋企, 今朝用佢遮住下身, 所以我丁點都無濕喎

長老

今日 ok 未呀 ? 小心身子呀 ..... 好在無淋濕身咋

原帖由 alicetong 於 09-3-24 09:23 發表
大家早晨

今朝行出去明明毛毛雨.....情深深,眼濛濛
點知越落就越大 有人無水boot著
有水boot(放係屋企樹)又某人著...

格格

我又無乜為意今日會落大雨,所以只係著左乾濕褸(比較涼呀嘛)竟然加一對涼鞋(其實係拖鞋)。。。可能要拎定水鞋出黎囉 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 09:36 發表
請 注 意 :

黃 色 暴 雨 警 告 信 號 現 正 生 效 。
雷 暴 警 告 現 正 生 效 , 有 效 時 間 至 3 月 24 日 上 午 10時 15 分

長老

怪不得今朝細 B 無帶球拍啦,原來一早諗到 tennis 取消 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 09:39 發表

2b

噚晚食佐x氏私房菜精心炮制的食療餐, 再加上有質素的睡眠, 今日已經好番九成九了

長老

正 !

我就抵鬧啦,因為尋晚 HB 早返,我又不經意咁同佢一齊睇包青天,搞到成點 今朝竟然發夢發到唔識起身,確實少有,要細 B 入黎叫我 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 09:41 發表

2b

今, 明, 後日都會有雨, 細B當然早有所聞啦, 唔需阿媽提醒, 抵讚

長老

唔好咁講,呢兩日我同佢冷戰緊,尋晚先俾 HB 話,叫我要收歛 ........ 不過我仍然係氣難下

原帖由 alicetong 於 09-3-24 10:21 發表
annie,
您好番晒未呀.... 要小心保重身體呀
有時食中藥調理感冒都要夾先得....
格格都試過食左幾劑中藥痾到唔清唔楚
唔敢再試0拿...

...

格格

我始終覺得中藥有其一定既效用,您上次既經驗 ......

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 11:00 發表

2b

咩樹幹同細B冷戰呢 細B一向乖巧好少激到您動氣喎 講0黎研究下, 等我呢個旁觀者持平一下您值唔值得氣難下

長老

我講出黎會覺得自己好無用(其實無面多 D)。。所以呢兩日都無係 m 場講 .... 尋日係電話同左大 B 講,佢都話係細佬唔岩,HB 就叫我唔好 expect 細 B 會同大 B 一樣性格,我咁樣會搞壞同佢既關係喎,但我又唔甘心 ...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 13:30 發表

2b

您HB又講得啱喎, 雖然係同一條腸出, 但性格真係可以南轅北轍架 好似星期日, hb同神仔無去婆婆度, 得我同晨仔去食dinner, 黃昏時我食完中藥好唔妥, 又暈又嘔, 晨仔雖然未夠五歲, 但真係好細心, 係咁問我 ...

長老

細 B 唔夠細心同幾 cool 我一向都知道架,所以都唔會係呢 D 問題上計較,不過我覺得佢今次令我好唔開心,正如 HB 同佢講,我係覺得傷心囉 .....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-24 13:57 發表

2b

大人不記小人過, 細B有時所做的出發點未必好似您諗咁嘅原因, 同子女相處要有如打反五味架般嚐到甜酸苦辣才精彩嘛, 平平淡淡好無趣jel, right ...

長老

問題係佢答唔出原因呢 。。。 但 HB 就告誡我要收貨喎,我連一句 sorry 都無聽過 ....
‹ 上一主題|下一主題