用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 09-5-19 09:40 發表

長老

千祈唔好俾晨仔行過樹下,我驚佢 tum 左樹上面隻了哥落黎呀

2b

佢唔止'識'tum了哥, 佢最叻以退為進, 把口甜到漏, 佢仲世界'仔/女'過佢阿媽同老豆

大家早晨好

2b

雖然阿晨媽係忙, 但是點都緊張阿仔生日, 神家傳統, 成員生日當天阿媽, 阿爸, 老婆, 老公一定最低限度半日安 噚日同hb 歎飽茶咪去'濕下平'再齊齊接仔放學, 俾晨仔知baba同mami 幾錫佢先得架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-20 09:33 發表

長老

原來尋日半日安,咁有無特別指定節目呢 ?

2b

晨仔最希望mami 接佢放學同埋有一份差唔多足足大半年每星期都樂此不疲去玩十至十五分鐘的玩具, 終於可以帶番屋企, 淨呢兩樣佢已開心到不得了啦

大家早晨好

今日最後衝刺, 掉嘅掉, pack 嘅 pack, 總之今日要mission complete

同大家say 個hi 先

新地步私人度極高, '巧'正

btw 執埋手尾, 下星期一可以正常運作

大家早晨好

雖然新地埗已開張大吉, 但長老又忍唔住自己咁閒, 其他人忙執拾, 呢星期都會幫下其他同事手, 盡快搞好

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 08:32 發表
早晨

想問有無人知道幾時先落完雨 ?

2b

端午將至, 邊有咁快落完雨呀 不過唔好似上星期六,日咁倒水法已經hello kitty lu~~~

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 09:34 發表

長老

我已經連續著左三日水靴喇

2b

so 咁又如何 我呢幾日都係一樣啦, 唯一唔同係短褲未出場jel 我係公司放定另一對鞋, 返到公司咪換對舒服鞋囉, 您唔係齋成日'撻'對長水靴咁in卦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 10:41 發表

乘機晒 ?

2b

您呢幾星期都有曬hb煮愛心飯啦, 五十步笑百步

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 12:09 發表

長老

我驚您地頂唔住,我放佢兩星期假囉

2b

really   咁即係0黎緊可以試阿皇爺的手勢

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 13:44 發表

長老

查實係尋日要返亞媽度做節,黎緊 sunday 要去食 Lmum 關照既補飛呀 不過尋日 HB 已經去左永安入左新廚具

2b

我諗起您家兩位男性話因您係'無飯'主婦, 個廚房唔需要點特意搞, 點知而家其中一位咁有興緻去搞新意思 呢d係咪叫人算不如天算呢呵

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 15:02 發表

長老

最主要係用家話要添置呀,佢似乎對入廚越黎越投入

2b

睇您笑到見牙唔見眼就知您幾期待

原帖由 正46 於 09-5-25 16:25 發表
午安,
依排超忙....有好多0野趕月六出街.

見您留字即係仍安然無恙, 有嘢做係好事

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 16:32 發表

有人投入煮飯 = 我可以坐享其成 不過要洗碗

2b

都想問下阿皇爺係咪好有'大廚'風範架? 即係煮餐晚飯要用幾個煲, 幾隻鑊, 調個味都要用一隻新淨碗, 總之就係夠哂台型兼大排場個種氣派

大家早晨好

唔知點解今星期好想早d放假, 可能之前chur得太盡, 而家有點疲態卦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-25 18:06 發表

長老

咁都係買多隻煎炒鑊連蒸架,我再拎多隻 6L 煲,調味咪配左幾個不銹鋼碗囉,都會準備好晒先落鑊架,我會跟手即洗,做左副手 ...

2b

您屋企個廚房夠大, 咪可以夫唱婦隨

我唯一可做就當阿大廚下廚時陪佢傾下計, 談下心ja

原帖由 2bzmummy 於 09-5-26 09:40 發表

長老

一於星期五放假去吧

2b

今星期六我要返工呀, 星期五要一早送蛋糕飲品兼愛心食物去晨仔學校開birthday '爬地', 橫掂出到去, 不如返工

原帖由 2bzmummy 於 09-5-26 09:41 發表

長老

我都係係佢身後攝出攝入咋,或者遞下碗碟,配料咁囉

2b

我無您咁纖型嘛, 我驚攝兩攝影響安全就無謂啦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-26 10:11 發表

長老

樹在人為既,直筆去 shopping 唔返公司都得架

2b

留番7月下旬陪晨仔放暑假咪仲開心, right

原帖由 2bzmummy 於 09-5-26 11:17 發表

長老大把假,有乜所謂

2b

唔使做可以放長假添
‹ 上一主題|下一主題