用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

大家早晨好

今朝有個非判常私人任務, 所以要開'恆'turbo 去search 料

各位 ~ 任務一完成了, 下晝要做下手作仔, 完成後大家去本'書'度睇成果 ~

早晨好 ~ 今朝暖暖有點春意

今朝將小手作送去晨仔間學校, 小朋友, 老師同嬸嬸都有讚, 晨仔仲好興奮話俾老師知係mami同佢一齊做架~~~見到佢同一班小朋友都咁開心, 值得! 值得!

原帖由 2bzmummy 於 09-4-8 09:51 發表

長老

好慚愧,孩子小的時候,我這不合格媽媽什麼都沒做過

2b

您做過嘅我又唔曉做呢~~~ 淨曉做埋d 濕濕碎碎事

大家早晨好

vivi

祝您新工工作順順利利!!! 大細水考完試, 您咁啱又夾到有時間, 當然最好同佢地盡情玩番下, 之後您就專心投入新工作

2b

雖然有專車侍候, 但您點都要小心為上, 仲有假後期天氣不穩定, 記緊保重身體, 唔好太操勞

Betty,

您有幾謝jack ~~~放4日假盡情hea 加叉足電.>>>>>仍是清麗女子一名

原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 08:32 發表

vivi
格格要去海浪公園 (出差喎,有無搞錯 :;pppp: )

2b

我要幫格格平反, 佢真係出差架, 不過因利乘便帶埋細山去

原帖由 vivi_vivi 於 09-4-9 11:00 發表
多謝各位o既祝福, 我會照單全收

查實大細水今日都各自各精彩架, 大水就約左書友仔打羽毛波 (呢個通常都係考試後o既餘慶節目).  細水就跟我外公外婆去食池buffet, 跟住就同埋baba一齊去電腦展....希 ...

Vivi, 2b

神仔係呢個假期日日都會有2-3hrs 的節目, 之後係屋企做下家務, 做下功課, 溫下書, 都頗充實架

原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 11:19 發表

vivi

唔記得問您,將來有時間返 PT 嗎 ?

2b

我諗vivi 家下都未知喎, 暫時返六, 日卦

原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 11:29 發表

長老

細 B 話同學約佢星期二去濕地呀

2b

神仔好獨行俠, 都無約同學去玩, 連學校童軍3日2夜露營都唔去 (話天日要補習唔想改期喎 )

原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 12:07 發表

長老

您應該開心呀,神仔識得有分寸孰為輕重呀

2b

我當然希望佢係識分輕重來作此決定 佢而家係屋企同晨仔玩緊bottles hunting

原帖由 2bzmummy 於 09-4-9 18:45 發表
晨咁早返到屋企,正式開始復活假期

2b

又真係好早返到屋企bor.....呢個時間我仲係車途中 !

Betty

四日假期安排得好充實....最士v就係天晚同偉哥去東龍島釣魚兼曬月光

大家早晨好

Vivi >>>祝新工作順利!! 同班新同事相處融洽

呢四日假期我簡直覺得自己好似後生番哂, chur 到盡又唔覺攰~~~yeah!!!

原帖由 2bzmummy 於 09-4-14 09:25 發表

sorlo

honey 即係 honey ,比平時早呀

sorlo 有情又有義, 所以阿honey 都甘心做第三者囉

原帖由 2bzmummy 於 09-4-14 09:34 發表

長老根本就係好後生

2b

樣可能呃到人, 但身體機能真係自己知自己事 不過今個假期雖然chur到盡, 不過居然唔多覺攰, 所以5月初假期又會諗一諗去chur一chur

原帖由 2bzmummy 於 09-4-14 12:14 發表

長老

我有好深刻體驗 。。。 不過小病是福,我覺得 HB 非常遷就我,簡直係太上老君咁款

2b

話時話 : 溫馨提示.....唔好有風使盡x 呀

原帖由 bettylam 於 09-4-14 13:04 發表
dear2b&all:

咁就吾該晒你幫手問問啦!

我通常會係何文田廣場附近截的的,多數會去旺角,但旺角週度都好難停的的,幫我問問如考尖沙咀,佐敦附近啦!

其實上次係咁岩同老爸去銀行攪存摺,如果吾係我盡量都係對面tea,去果 ...

betty

我深深明白您那種火, 因為我朝朝都有機會受呢班大佬的氣

原帖由 2bzmummy 於 09-4-14 14:24 發表

長老

您認為我會咩 ?

2b

我提示得您, 咁當然係有咁認為啦 當然您平時一定唔會, 但而家我會明白您會不知不覺之間或不在意地做

原帖由 2bzmummy 於 09-4-14 15:06 發表

長老

雖然 HB 會主動提出煲湯做飯,我都好識做地飯後去洗碗架 .... 咁當然詐嬌係少不免既

2b

詐嬌呢樣您老婆對老公的專利, 適當運用少不免, 仲可增進彼此感情添
‹ 上一主題|下一主題