用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 09-3-19 09:46 發表
46,
格格唔係蕃邦公主呀..
太后佢和得蕃多先係 雞腸log log聲..
係呀,大山第三次呈分試就來..要盡地一大煲0拿
食粥食飯睇佢

...

格格

我邊度有和蕃呀 我呢隻係外交幹得多 ...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-19 09:40 發表

有心, 好番7788了

今日霧鎖香港, 架巴士係條公路行時如墮霧中如仙景, 好似拍戲一樣

長老

要好好休息,快 D 復元呀 .......

原帖由 smum 於 09-3-19 18:31 發表
打字打到手都軟

smum

新老闆上場三把火 ?

原帖由 alicetong 於 09-3-19 22:00 發表
太后

文成公主先至去和蕃
太后大大人 就協助皇上主管外交 ..
所以d蕃文雞腸都一樣 log log聲

溫習中的格格上

...

格格要查字典先識得乜野叫和蕃 。。。。。。。。。。 :;pppp: :;pppp:

原帖由 smum 於 09-3-20 08:56 發表
good morning

2b

新老闆不在港, 我係幫同事打野打到手軟, 佢要短時間完成一份巨作, 所以咪幫下佢囉

smum

咁幫得人咪幫囉,不過又唔好累壞自己喎

咁搞掂未呀 ?

原帖由 smum 於 09-3-20 09:10 發表
2b

仲未呀, 今日要繼續努力

smum

咁記得定時透下氣同大家 chat 下喇 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-20 09:25 發表
大家早晨好

經過一星期同病魔紏纏不休下, 長老終於不負各位姊妹背後支持, 將病魔擊退, 可以精精神神享受明天weekend假期 ...

好野,長老,我有發功架 .........

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-20 09:40 發表

2b

我接收到您在遠方傳來的音波功, 話哂您身處地靈人傑之地, 唔多唔少都加佐d靈氣俾我嘅 ~~~~

長老

係呀,呢度地處高地,空氣會有少少稀薄,不過出左城又真係風光如畫架,不過我今次都會 stay in town 。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-20 09:51 發表

2b

咁您今次出巡性質唔係遊山玩水嘛 事關重大, 都係留係城開猛火煲那煲有米粥開米花先啦

長老

今次主要係開什麼戰略會議呀,煲粥係因利成便 ....

原帖由 正46 於 09-3-20 11:11 發表
太后, 點解你話自己"死鬼愚蠢"呀?

我成日都咁話自己架,不過其他人話唔係囉 ... 我都冇符

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-20 11:43 發表

2b

之係柴娃娃傾下食下玩下的事

長老

我都覺得係咁上下 ....

原帖由 bettylam 於 09-3-20 13:12 發表
HIHI!ALL:

午安~

好忙呀!奶奶姑仔同埋佢2個小朋友返左黎,我同偉哥吾係煮野就係同佢地出街威,不過佢地後日走loo~ ,一家人我諗呢幾年都無乜機會再聚埋一齊..

奶奶一聲令下話想食翅,相公前晚已經開始攪,今 ...

Dear Betty

好正!不過唔使預我雙筷喇

原帖由 alicetong 於 09-3-20 22:14 發表
鎖您 長老
格格唔豬到您都有興趣
已經捉左隻 衰貓  去您0個樹0拿.....

格格

How about me ? :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 正46 於 09-3-20 19:15 發表
BB 原來亦是富貴人家!

同您有得比呢 ?

原帖由 bettylam 於 09-3-21 01:44 發表
DEARALL

betty訓醒一覺矛晒人~

2b&46哥:才不是富貴人家呢!我地將果小小的二份糧,係咁食同一盡地主應有的本色,係到成日都無錢淨,不過乜野都吾緊要,最緊要家家人齊開心,健健康康,你地話係咪...

先頭試左一碗,非常完 ...

Dear Betty

您又無吩咐我等,我梗係去 須知道我今朝六點幾起身趕早機返 HK 呀 。。。 正午已經返到屋企,趕得切同HB 食 lunch

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-21 09:15 發表
大家早晨好

今日微風雨絲濕'立立'...........放假先咁天氣:;pppp: :;pppp:

長老

您今日應該要返工架 ?

原帖由 bettylam 於 09-3-21 09:40 發表

HIHI!ALL:

早晨!

布甸媽:你身體ok了嗎?

送上偉哥蘿蔔糕一底,買相吸引嗎????
http://farm4.static.flickr.com/3442/3370986643_b5cdd339b9_m.jp ...

Dear Betty

非常掂,下次 gathering 一於您負責蘿蔔糕 !

流緊口水既 2B

原帖由 Lmum 於 09-3-21 15:43 發表
betty, 我唔想齋睇喎....

各位今日終於忙完一場.....今日場地+職員+食物都係一流,無得彈!! 波士滿意到不得了!!話下一場一定係我做喎.....死味.下星期終可清清枱面,希望可以到m場傾.

...

Lmum

恭喜恭喜 !

我覺得我地都算同類,到自己手既就會不論有幾辛苦都要做到最好,得到您今日咁既結果唯有阿 Q 點講一句,有人賞識就已經係 bonus 啦

做喇喂,老襯

原帖由 正46 於 09-3-21 18:51 發表
BB,

幾時搵日等我地嚐一嚐?
唔該順便煲埋花生猪骨粥呀!

骨失 jack 唇 ....

奇怪,平日既 sunday morning 格格都會上黎講句 Hi 架 ?
‹ 上一主題|下一主題