用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2009/10 G1家長請報到))))))))
go

2009/10 G1家長請報到)))))))) [複製鏈接]

Hi jk媽, 你好!  當日得知亞女考到WKF我和老公都非常開心! 雖然聽到很多對WFK的負面消息但仍投她信心的一票, 新校是需要時間來証明的!   不知道我們的兒女會否被編同一班呢?  日後請多多指教!

原帖由 jk媽 於 09-3-11 14:42 發表
Hi, 你好呀!關於wkf的負面消息,相信你都是從bk聽返嚟的. 個人認為, 就算一些出名的學校也會有負面的消息, 故聽吓無妨, 不用上心, 要知實情, 最好問問真的就讀該校的學生家長, 相信意見較為中肯及準確.  我說"希望無 ...
贊同你的說法. 所以當知道被取錄時, 便放棄到其他學校考試! 這星期六的講座你會出席嗎? 不知道會見到面否?

回覆 # 的文章

Hi Dear Roy, my name is Carrie 我都是在職媽媽, 希望大家日後可以多點溝通! 我女名字Danielle (梁琛兒) 不知道她們會否被編在同一班? pls. add me also is [email protected]

回覆 # 的文章

WingKanMa你好, 昨天收到學校通知了, thanks!  屇時見!

jk媽, 預先多謝妳的付出!

bbgoymum, 妳好!  很明白妳對孩子的愛所以擔憂! 給孩子多點信心, 相信她必能應付得來的!  我女兒在校亦有普通話課堂但在家亦不肯講! 沒關係, 給她時間吧! 相信上小學會有進步的!  不用過早擔心!  ^^

回覆 # 的文章

我非常認同jk媽所言!   我為女兒安排不超過5樣課外活動, 雖然不算太多但有時都驚她辛苦! 有朋友她的女兒也有10樣之多! 她奶奶問佢係唔係儍咗? 她才由11樣減至10樣!!!  我相信每個父母都錫自已的兒女! 想給他最好! 怕她不足夠?   所以我都很明白你的心情!  如果你有感受和壓力!你可以同亞女傾吓她喜歡和不喜歡那些課外活動?再從中作檢討! 

回覆 # 的文章

ggboymum, 我也為你釋放而開心  Cheers

回覆 # 的文章

jk媽, 真的嗎?   你仔仔是否讀B班?

jk媽, 我同亞女講Jacko將會佢一間小學, 問佢知唔知? 她說唔知! 衹說 Jacko很 " rush " ??  始終男女是不同的, 以前亞女同男仔很friend, 但上到K3開始同d女仔friend d, 這是很正常呢!   WKF 明天下午有talk, 妳會去嗎?  

原帖由 jk媽 於 09-4-24 12:19 發表
Daniellemum, 應該係B班~~~呱! 我無同佢講將會同Danielle同一小學, 只問佢與Danielle friend唔friend, 佢話佢唔鍾意同女仔玩, 女仔好煩, 只喜歡同Hugo及蘇家禾玩, 死未! 其實最煩最多咀就是佢! ...

回覆 43# Belinda 的文章

I received the school letter also.

My daugher will join it.  See you all then!
‹ 上一主題|下一主題