用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! ...
樓主: max1116
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! [複製鏈接]

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-4-1 15:56 發表
剛剛confirm咗M記生日會場地,依家要開始搵cupcake了 ~

KaHei 6歲喺 babycakes 搞小型生日會,D cupcake 小朋友可以自己加配料,好玩又好食;不過以前 CWB 有分店,依家只有 鴨利洲 總店 only,極之唔方便 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-4-3 05:07 發表

嘩,妳想嚇到 史露比 鼻哥窿都冇肉 ??

原帖由 aloymom 於 11-4-2 13:51 發表
之前哥哥party D cupcakes係我自己整
仲整左回禮朱古力
因為我覺得出面d cupcakes, 唔係間間好味
自己整最穩陣!
黎緊妹妹百日宴打算整曲奇餅 : )

哈哈, 一陣去睇Barney, TT 已經連續提左幾日
終於等到今日喇!
...

你真係厲害, 我唔識整呢d...

原帖由 aloymom 於 11-3-28 11:32 發表
哈哈! 咁就真係要麻煩jj喇!

呢張相係哥哥啦..不過依家瘦左好多. 唔同哂樣喇
TT係白淨&有肉地. 依家要的佢去游水"減肥"

果位媽咪我唔熟, 下次見佢都唔知我認唔認到!

原帖由 Snoopywy 於 11-3-28 12:20 發表
嘩, jj 已經忙到....怕且佢都唔得閒,不過我星期六見佢地出街,嘻嘻

講起新學校,我家下仲會拎封信出黎,因為真係估唔到,好驚學校搞錯 @-@

最忙係2月&3月... 4月就忙自己屋企準備細細佬出世的功夫和安排!

爸爸要training, (我估我生果陣)頭頭半個月佢連攞假都唔得, 唔知今次陪唔陪到產?! 有佢陪真係無咁悶! 細細佬生性d, Friday晚or Sat出世ㄚ!

今次生BB要顧多個touble 2的細佬, 我又叫兩老唔好來! 所以, 真係要好好安排先得!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-23 21:48 發表
或者試吓老土D去諗,"家有一老,如有一寶",咁個心可能會好過 D !! (雖然我都知道,有時真係好惡頂)

我哋前年年尾少咗一件"寶",雖然都過咗咁耐,我哋一家三口仍然係好失落,時不時都好掛住佢 !! ...

佢地搞到我地好麻煩, 又問我地借$$去玩d蝕硬的野~~~ 我都要顧我頭家架... 唉... 我而加最怕佢地call我, 又唔知有咩新鮮野... 一個60歲, 一個70歲, 仲係度比人tum落格, 發d發達夢~~~ 對我來講, 真係惡夢lor!

我媽呢個"寶貝"由4x歲就比麻煩比到而加~~ 好一兩年, 又發作!

我家兩老同我地一齊住
避無可避
原帖由 jjtseung 於 11-4-4 13:36 發表

佢地搞到我地好麻煩, 又問我地借$$去玩d蝕硬的野~~~ 我都要顧我頭家架... 唉... 我而加最怕佢地call我, 又唔知有咩新鮮野... 一個60歲, 一個70歲, 仲係度比人tum落格, 發d發達夢~~~ 對我來講, 真係惡夢lor!

我媽 ...
]

加油!

我都響妹妹出世前拎左個零月假期, 本身諗住係準備妹妹出世d野, 最後d時間用左黎陪兩個仔

後尾早左作動, 但又痛左好耐都未生得, 催生都冇用

打算開刀時個衰妹先肯出黎.. 好彩係星期五夜晚咋, 可以陪產...
不過 爸爸就失哂預算~~~

我老公"陪產"個陣. 只係響度玩ipad.. 仲"好好"咁借左俾我上一陣網...
原帖由 jjtseung 於 11-4-4 13:30 發表

最忙係2月&3月... 4月就忙自己屋企準備細細佬出世的功夫和安排!

爸爸要training, (我估我生果陣)頭頭半個月佢連攞假都唔得, 唔知今次陪唔陪到產?! 有佢陪真係無咁悶! 細細佬生性d, Friday晚or Sat出世ㄚ! ...
]

貢獻勳章

原帖由 jjtseung 於 11-4-4 13:36 發表

我媽 ...

所以我都知:"雖然我都知道,有時真係好惡頂" (坦白講,我阿爸阿媽都唔好得幾多),不過"佢"真係好好,KaHei 教到咁乖都係因為"佢",今朝起身又要出發去拜"佢",我哋一家三口都好掛住"佢",好唔捨得"佢" !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 aloymom 於 11-4-5 01:16 發表
加油!

我都響妹妹出世前拎左個零月假期, 本身諗住係準備妹妹出世d野, 最後d時間用左黎陪兩個仔

後尾早左作動, 但又痛左好耐都未生得, 催生都冇用

打算開刀時個衰妹先肯出黎.. 好彩係星期五夜晚咋, 可以陪產...
不 ...

等 ipad2 到手,我部 ipad 就會完全過俾佢哋兩母女 !!

部ipad 依家已經屬於我兩個仔...
爸爸玩緊ipad2喇
原帖由 KaHeiBaBa 於 11-4-5 02:00 發表

等 ipad2 到手,我部 ipad 就會完全過俾佢哋兩母女 !!  
]

雖然我99都有D惡頂 而且同我的教仔方法有分歧
不過事實上 佢都教左我兩個仔唔少野
例如要TT 唸d 古典, 教佢認字(which 我依家完全冇時間教)
所以我都好多謝佢!
原帖由 KaHeiBaBa 於 11-4-5 01:56 發表

所以我都知:"雖然我都知道,有時真係好惡頂" (坦白講,我阿爸阿媽都唔好得幾多),不過"佢"真係好好,KaHei 教到咁乖都係因為"佢",今朝起身又要出發去拜"佢",我哋一家三口都好掛住"佢",好唔捨得"佢" !! ...
]

呢個4月...爸爸今日會去醫院等明天詳細檢查,睇吓係咪確認有前列腺cancer,明天媽媽就回醫院睇報告,睇佢上星期入院抽手脂組織既報告...而呀女明天又要睇耳鼻喉...因為個鼻仲係''文文''地,我之前訂晒星期五旅行d野,希望一切如常啦.

aloymom :
我知你話邊間,係禮賢會...不過我見咁耐無該學校打黎,該唔係呱...

kaheibaba :
係啦,如果搞錯,真係頭都大...

jj :
嘩,個日見到你謝晒,可能去完長洲呱,你要好好休息吓,等待5月的來臨
還好,我家父母沒有給我任何麻煩,亦因此,今次替他們擔心.

原帖由 aloymom 於 11-4-2 13:51 發表
之前哥哥party D cupcakes係我自己整
仲整左回禮朱古力
因為我覺得出面d cupcakes, 唔係間間好味
自己整最穩陣!
黎緊妹妹百日宴打算整曲奇餅 : )

哈哈, 一陣去睇Barney, TT 已經連續提左幾日
終於等到今日喇!
...

我淨係識整個cupcake,但topping就完全唔知點做,我見人地shop果d又princess,dora,thomas ... 好鬼靚架 ~

原帖由 aloymom 於 11-4-5 14:39 發表
部ipad 依家已經屬於我兩個仔...
爸爸玩緊ipad2喇

ipad對我呢個電腦低能來說,攪到我好頭痕。又唔知點print嘢,又唔知點解只能打簡體字,入唔到繁體字,flash的網頁又睇唔到  .......

原帖由 Snoopywy 於 11-4-6 09:59 發表
呢個4月...爸爸今日會去醫院等明天詳細檢查,睇吓係咪確認有前列腺cancer,明天媽媽就回醫院睇報告,睇佢上星期入院抽手脂組織既報告...而呀女明天又要睇耳鼻喉...因為個鼻仲係''文文''地,我之前訂晒星期五旅行d野,希望 ...

Take care...

希望兩老1少都健康無病無痛!

唔記得你地去邊度玩?

長洲返來梗係謝~~ 正常得我自己行都已經覺辛苦, 果日岩岩兩個姐姐都放假, 搭船又多人, 我地又要上山拜神, 都幾多野搞... 之後, 仲落沙灘玩...
不過, 為佐佢地高興, 只好犧牲小我!

原帖由 max1116 於 11-4-1 15:56 發表
剛剛confirm咗M記生日會場地,依家要開始搵cupcake了 ~

M記好似唔會有位比你放cup cake? 同埋d人係咪都會食M記d野架? 時間太短, 怕你"side"心機

打算帶大女去睇奇鸚嘉年華,不過唔知戲院有無3D眼鏡俾小朋友呢 ?  大家有無idea ?

原帖由 elmolly 於 11-4-6 15:42 發表

M記好似唔會有位比你放cup cake? 同埋d人係咪都會食M記d野架? 時間太短, 怕你"side"心機

我當cupcake係生日蛋糕架喇 ~ 上網訂2個cupcake stand就得。M記一般食品之外,Mcafe都會供應。雖然party只有1.5hr,好緊湊。簡簡單單玩得開心就得啦 ~

原帖由 max1116 於 11-4-7 10:35 發表

我當cupcake係生日蛋糕架喇 ~ 上網訂2個cupcake stand就得。M記一般食品之外,Mcafe都會供應。雖然party只有1.5hr,好緊湊。簡簡單單玩得開心就得啦 ~

明白, 好似coffee咁!
‹ 上一主題|下一主題