用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 做Profolio 要影D咩相?
go

做Profolio 要影D咩相? [複製鏈接]

醒目開學勳章

D 相影到個細路"好開心, 好靚仔靚女"同埋"好似成個 CEO "咁冇乜O野好處呢? 個細路始終都要親身去IN學校, 如果最後個老師發現"貨不對版"咁會點呢? 仲有, 如果個細路真係成個ceo 咁老積, 冇人會收o家! 名校校長話, 小朋友應該要似番個小朋友先正常!!

答番LEGO哥哥先, 影D乜O野相好睇你揀O個間學校, 如果學校講明唔收生活照, 咁簡簡單單一張學生相放O係個人資料O個頁就OK. 如果冇限制O既, 就可以放D參加活動O既相, 最好係參與緊O既相, 例如畫緊畫, 游緊水, 賣緊旗等等, 如果冇就揸住張CERT同個老師合照都OK, 反以冇乜主題O既STUDIO全家福就一張起兩張止或者做個cover page 就可以O勒.

講到尾, profolio都只不過係introduction, 簡簡單單就ok, 如果過份fancy, 做o個個又辛苦, 睇o個個又辛苦.

醒目開學勳章

原帖由 sec-hk 於 09-3-10 21:52 發表

有冇見過小朋友入香港管弦樂團d相 ?  有冇見過 st paul , 英華 自己出 d 刊物 ?  d相 好專業架

英華自己出O個D刊物D相唔係O係STUDIO影O家!! 影得PRO係因為影相個老師有部PRO相機同PRO 技術, 同埋都係"活動相"!!

醒目開學勳章

原帖由 sec-hk 於 09-3-10 23:38 發表

你個網 d 料好正呀

palmchristy d 料梗係正啦! 佢o係bk 蒲o左好耐o家o勒! 佢真係真心同我地呢d bk mom 分享佢o既經驗同心得o家! 好彩你未至於連佢o既咀都駁, 算你啦!
‹ 上一主題|下一主題