用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2
樓主: 跳跳虎
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2

哥頓媽 ,我估係呢個:

Pls click here

衍彤媽, 跳跳虎,

唔該晒!   可惜只剩港島同新界區有名額了!
希望可抽中 ' 週未英語加油站' , 咁 '星期六 就有節目' 喇!!

跳跳虎,

係呀! 我今日同石老師通過電話, 佢都係咁講, 今日功課仲釘咗張便條添! 我今日係第一次同石老師對話, 佢都好nice, 仲講咗一d烔因的強項同弱項比我聽, 我都好安慰佢話烔因上堂留心同執筆寫字都唔錯, 聽佢講嘢, 都覺得佢真係有留心小朋友上堂的個別差異和發展, 應該都是很好的老師。 佢仲話今年會有豈碼5次活動搞, k2 d學生會好開心! 至於人數方面, 我問過佢, 佢話k2p係30人 (但之前好似有媽咪話係31人??) 至於助教方面, 佢話其實活動時助教是一定會在場的, 只是有時講故事、上緊堂個助教就會行開行埋喎! 所以其實並唔係佢一個人睇住30個小朋友, 所以家長可以放心咁話!

snoopy,
我唔識林老師, 不過如果你想知佢點, 可以試吓打電話搵佢傾吓計, 睇吓佢有冇耐性同你傾, 講唔講到一d你小朋友的特性, 就知佢好唔好啦! 去年我同吳鳳珠老師傾電話都可以傾半個鐘, 淨係講點樣教囡, 所以我好中意吳老師架!

wyl,
上星期五石老師也打過電話比我,她給我的感覺是很細心,好留意小朋友的一舉一動。連悠悠出名纏身,她也略知一二,我認為她是個不錯的班主任。我之前是在開學日見到課室門口的名單得知有31人,原來現在少了一個,也好呀,照顧也會方便點!

跳跳虎,

小蜜峰今年轉左制服我都係噚日收到通知.我囡囡今年唔玩小蜜峰!因為想參 加學校既英語加油站唔知有無咁好彩抽到.如果抽唔到會出去參加其他活動!

wyl & simsim,

你地放心啦,石老師係非常好架,舊年佢係我囡囡班主任,你地講得岩,佢係好細心;因為佢都會主動打俾我.同埋最緊要係我曾經同佢講囡囡大便唔係幾好,佢就加倍留意,重形容俾我聽囡囡係學校去大便情況添!而且又肯分享囡囡既學校情況&性格佢睇得好仔細架!!真係NO.1

Snoopy,

我囝囝k1時係林老師教架, 佢都係一位好負責任,細心同有愛心的一位老師, 佢黎家訪時, 我同佢傾計就好似同朋友一樣, 佢好隨和, 我小朋友十分喜歡佢架. 如果你將來小朋友在學校有乜唔清楚或你有乜野想問佢, 你都可以寫張便條比佢, 佢會即日回覆你或打電話比你架啦.

我都好贊成用寫便條呢個方法,又唔會阻住老師又可以傳遞想講既野!

英語加油站我都有報名,但有d擔心場面會好混亂,因為有校外生同好多義工,但我hb話係時候要仔仔面對呢d環境同學習自己解決問題! 唉!抽中先算啦!

傻妹,
你唔玩小蜜蜂嗱!我見過套制服都幾靚吖!你囡囡出年升小一,你有乜心水學校

wyl,
烔因班主任幾細心。子豪班主任許老師,份人唔係太主動,我問乜就答乜 我都好鐘意同吳老師傾架!

Hi 3kids,

多謝你的回覆  

跳跳虎,

我地有7-8成俾囡囡係崇小讀.

ruby個又咪係,姓周架,真係唔老師,建談d希望遲d會好d拉!!!!!
跳跳虎 寫道:

wyl,
烔因班主任幾細心。子豪班主任許老師,份人唔係太主動,我問乜就答乜 我都好鐘意同吳老師傾架!

咁你參唔參架大抽獎
傻妹 寫道:
跳跳虎,

Babyruby,
ruby是低信班嗎?周老師幾好架 ,去年做過悠悠個多月助教對小朋友很有耐性,她調班後悠悠還常搵她,每次在校內我與她遇見也會談談悠悠的近況呢!(even she is not the teacher of 悠悠's class)

傻妹,
雖然出年先到我揀小一,我想早d攞定料,你有什麼心得?可否給一些關於崇小資料我,thank a lot!

傻妹 寫道:
跳跳虎,

跳跳虎

我都試過同許老師通電話, 我問一句佢答一句, 我又比較被動, 開唔到話題就問完收線, 我以為是因新開學工作忙, 便先聽其他家長的意見, 原來你也有同感, 唔知呢位會否是位新老師呢, 因唔覺有其他家長提起, 你有見過她嗎?

wyl,
烔因班主任幾細心。子豪班主任許老師,份人唔係太主動,我問乜就答乜 我都好鐘意同吳老師傾架![/quote]

snoopy,

林老師是我囡舊年班主任,教幼禮班,今年我囡囡係低望班,林老師好有經驗,好似在祟真已教了七年,佢好好人架,我囡囡都好鍾意佢,佢亦非常細心,如果你想同好傾下小朋友的學校生活或有事叫佢留意下小朋友,佢都好樂意架,你可以寫紙仔或電聯佢都OK!!

哥頓媽,
我同你一樣比較被動, 開唔到話題就問完收線, 但我feel到佢係冇咁健談及主動,我都想知她會否是位新老師,我仲未見過她,我打算下星期去學校瞭解下.

各位媽咪:
進進今天終於在學校懶尿了,你們小朋友有冇試過此請況,而老師亦打了電話比我,佢話進進有時只係做自己
進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

Hello K1,

Tks! 真係好啦小女有位咁有經驗的老師教, 我就更加放心了.   

simsim>>係低信班呀,可以而家唔熟拉,周老師又比較文靜!!!!
simsim 寫道:
Babyruby,
ruby是低信班嗎?周老師幾好架 ,去年做過悠悠個多月助教對小朋友很有耐性,她調班後悠悠還常搵她,每次在校內我與她遇見也會談談悠悠的近況呢!(even she is not the teacher of 悠悠's class)

‹ 上一主題|下一主題