用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 09-10 入讀 york o既媽咪 ?
go

有冇 09-10 入讀 york o既媽咪 ? [複製鏈接]

原帖由 jenise722818 於 09-3-31 05:58 發表
hi....
我想問18號個日...係咪1定要帶埋小朋友去架?
我仔仔都係am呀....係0706b

我昨天打過電話去YORK到問, 對方話18號唔洗帶小朋友去架, 媽咪只需係張FORM度填寫訂購數量, 之後7月份先要帶小朋友去度身造校服.

原帖由 beautymama123 於 09-4-3 14:37 發表
我住觀塘架,我都諗住俾佢坐校車,我個仔係0806,上午班

咁啱既, 我都係住觀塘, 我都仲十五十六諗緊搭唔搭校車好, 婆婆話第一年唔放心亞囡一個坐校車, 佢話幫我手接返學放學, 但我又驚婆婆辛苦, 真係好多謝婆婆, 依家仲諗緊.

原帖由 Chincco 於 09-4-3 15:04 發表
如果要自己接送都真係幾辛苦架, 由MTR行去YORK雖然唔算好遠, 但都算係日曬雨淋架 !
我個囡係細B, 12月出世, 佢讀K1啲時候, 我都係好似你哋咁, 又担心又唔捨得架. 不過佢哋好快就識到朋友仔架啦,唔洗担心喎 ! ...

Chincco, 其實你知唔知學校放學時係點樣安排小朋友搭校車架? 係一窩蜂放晒d小朋友隨佢地自已走定係一個一個安排佢地上校車呢? 因為學校對出就係條大馬路, 我驚小朋友亂咁走會走出馬路, 可否告訴我情況? 唔該.

原帖由 Chincco 於 09-4-3 17:20 發表
我個囡讀到K2架啦 ! 每架車都有編號呀 ! 唔會要D小朋友自己揾校車架, 老師會安排好, 一個一個小朋友排好隊, 按校車上車, 放心啦 ! 即使落車, 老師都會排成人牆, 好好安排D小朋友入學校架 ! ...

咁我都放心多啦, 唔該晒你, 讓我可了解更多.

原帖由 rabbitann 於 09-4-8 17:11 發表
hi beautymama123 & mable chung

原來你地都係住係觀塘架, 我住藍田.  都係煩緊俾唔俾佢搭校車, 因為太細, 車程都頗遠, 所以好擔心.  你地決定成點?

你地個b係唔係都係am班吖, 同我個做唔成同學仔添. 如果我個仔都 ...

婆婆都好唔放心亞囡咁細個坐校車, 所以頭一年她會幫我接送, 到K2先比佢搭校車.
‹ 上一主題|下一主題