用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問spcs是否明天公佈 second interview名單.
go

請問spcs是否明天公佈 second interview名單. [複製鏈接]

我個女也 2nd interview 了, 時間只約 5分鈡, 不知是否太短時間呢 ?

她是見校長的橙組, 是否見校長的有分別呢 ?

原帖由 kcc1997 於 09-3-23 15:42 發表
我都聽過in校長的機会較大,但假設180個学生分4組,每組45人,收60個,可能有機会係其他組收幾個,但我嗰女係peach group,又唔係in校長,相信機会又細d

有無人知道SPCS學生的背境真的是較富裕的嗎 ?
老師的態度會不會岐視較平民收入的學生嗎 ?
見校長真的會高CHANCE一點嗎 ? 有無人有過往的經驗嗎?

原帖由 Ms.ChanChan 於 09-3-23 17:12 發表

當然不是個個都很富裕,但大部份都環境不錯。  

平民學生當然有,未聽過會被歧視窩! 而事實上,老師點會知你係貴族定係平民呢? 而且如果一早唔想收平民就唔會收啦,收得就當然係好"重視"個學生啦得60個位,又點會歧視?

見校 ...

希望學校是按學生能力決定收生, 等 3/26 或之前收信及電話通知囉..

回覆 # 的文章

是在子母房見的, 可能副校長是在細房見, 校長在大房見.

原帖由 王國國民 於 09-3-23 17:59 發表
那又如何?  有什麼特別意思?  無錯校長係大房

無特別意思, 我都不清楚, 只知道是在子母房的大房見,
除子母房外, 還有其他的房嗎 ?
‹ 上一主題|下一主題