用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 收到消息來年會轉好多野
go

收到消息來年會轉好多野 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 -joejoelam 於 09-3-19 16:06 發表
莫非"新官上場三把火"????

請問誰是新官???
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 WW 於 09-3-19 10:40 發表
聽聞校長會離任, 午飯供應商, 校服供應商及校巴都有機會會轉.  大家有咩意見呀.

校長離任?? 暫時無收到料wor!

午飯供應商係再篩選, 已經出o左通告。 因現在的午飯供應商都做o左幾年, 係時候再重新選擇或與其他午飯供應商比較一吓, 此終我地都想自己的小朋友吃得健康。

校巴服務, 我覺得現時收得貴, 如果搵到間平d, 我無任歡迎, 至於校服, 如果唔係轉款, 我覺得問題不大, 可以繼續著。

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

題外話, 校長是否達退休年齡呀?

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 小樹熊 於 09-3-19 19:38 發表

想轉校巴公司其實幾難,因為要有返咁上下大間先至食得哂李小成十幾條大大小小車線,依家做緊呢間其實當中有好多架都係再分判出去,元朗區D校巴好講關係。

我自己有親人係做緊校巴,不過就係走新界北出九龍,佢講李小呢個校 ...

哦, 校巴都有地盤 ,  唔會無端端比 "外人" 踐入自己人地盤。

o甘唔通要佢唔撈?  唔係都好難搵個新wor。

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 09-4-25 13:51 發表

KEN :

就我所知 , 投訴既家長係一定有 , 尤其係低年班家長 (P.1~P.2) 成件事嚟講 , 我冇能力左右學校既決定 , 就連家教會各成員都冇咁既POWER , 以我所得知返嚟既係 , 學校一宜未有公平咁處理呢件事 , 家教會既成 ...

ha, 校巴上小朋友太嘈都投訴?   唔通想d小朋友自閉, 唔出聲??   

(不喜勿插)

箴言二十二章六節

醒目開學勳章

原帖由 onetiger 於 09-4-25 05:52 發表

以我所知是教育局收到家長對校車投訴所以來信要求進行招標 , 此事學校有向家教會說明

可否公開教育局收到家長對校車投訴信內容, 是否因校巴內小朋友的秩序或其他原因。

箴言二十二章六節
‹ 上一主題|下一主題