用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 問小時鐘英文班
go

問小時鐘英文班 [複製鏈接]

想請問有無小朋友讀小時鐘英文班,導師教得好嗎?旺角區那兒有好的小二英文班,收費如何?
   1    0    0    0

醒目開學勳章

我都想知ah~~我仔only 係click clock學緊數,數就幾好lor...

請問有無人可解答呢

我有朋友個女小四讀英文,45分鐘外值老師,45分鐘文法中國老師,有功課,他說不錯

想八下數學班又如何?

醒目開學勳章

數學班我仔讀緊小二,日日都有功課,一張係only計數,一張係文字題,我都覺得幾好bor...起碼佢讀左數我唔使再同佢溫佢都識.....

原帖由 rebecca0113 於 09-3-25 12:06 發表
數學班我仔讀緊小二,日日都有功課,一張係only計數,一張係文字題,我都覺得幾好bor...起碼佢讀左數我唔使再同佢溫佢都識.....

小時鐘教數學是很有名的。請問上課時是一起做工作紙,不懂再問老師呢? 還是老師主力教如何解題呢? 會教速算方法嗎? 會的話,教那種? 會有推理或邏輯題嗎?

回覆 # 的文章

請問小時鐘地址、電話、網址

醒目開學勳章

原帖由 君媽 於 09-3-25 18:29 發表

小時鐘教數學是很有名的。請問上課時是一起做工作紙,不懂再問老師呢? 還是老師主力教如何解題呢? 會教速算方法嗎? 會的話,教那種? 會有推理或邏輯題嗎? ...

我問過呀仔,佢話一上堂先自己做堂課,跟住俾老師看,老師check過佢唔識個的就會教番佢,跟住就做補充...至於邏輯呀仔就話總之佢唔識個條題目老師係會教到佢識為止,我有時都扮下唔識問佢點樣計佢都會解釋到俾我聽,咁我咪知佢明白啦.....

醒目開學勳章

原帖由 ivywong2301 於 09-3-25 21:51 發表
請問小時鐘地址、電話、網址

http://www.clickclock.com.hk/

原帖由 rebecca0113 於 09-3-26 09:37 發表

我問過呀仔,佢話一上堂先自己做堂課,跟住俾老師看,老師check過佢唔識個的就會教番佢,跟住就做補充...至於邏輯呀仔就話總之佢唔識個條題目老師係會教到佢識為止,我有時都扮下唔識問佢點樣計佢都會解釋到俾我聽,咁 ...

Thank you rebecca0113。請問可不可以帶學校的功課回去問呢?

醒目開學勳章

原帖由 君媽 於 09-3-26 10:14 發表

Thank you rebecca0113。請問可不可以帶學校的功課回去問呢?

咁我又未試過wor...我諗應該無問題既,不過呢間學校好full ka...我wait左2個月先有位...

我都想俾呀仔try英文...不過又係未有位,now都係wait緊

中文都有.

不過英文班成8-9個人

數學班不知多小人?

醒目開學勳章

原帖由 ALAL 於 09-3-26 10:40 發表
中文都有.

不過英文班成8-9個人

數學班不知多小人?

呀仔話佢個班學數學就有4-5人lor

請問知唔知道中文班好唔好?
原帖由 rebecca0113 於 09-3-26 11:32 發表

呀仔話佢個班學數學就有4-5人lor

我仔返緊旺角果間英文班..佢幾鐘意..
我都對呢個課程幾滿意,而且我覺得佢
45分鐘oral果part幾好,因我仔仔由亞婆帶,
所以oral一向l都唔多好..
但返左黎度..我發覺講英文大膽左.
連Miss每個月既進度表都有讚佢..”讚佢識有限
生字都好有勇氣在堂上oral,無膽怯”

而另一部份就包括grammer / comprehension,
每星期都有半份功課返屋企做,都唔太辛苦,
反而writing我就覺得唔夠

我仔都有返過果度既中文班,但係算深
我仔仔自己同我講太深,學校唔係教呢d,無MUG用喎!
唔想返...而家轉左第二間,上左八堂,仔仔就好
鐘意,但實際學唔學到野要再睇下至知..

我無返呢度既數學,因為囝囝返緊”數研",
因為有中及英數,我仔學校話為了銜接書院英數,
所以而家小學評估/測驗都要幾題英數,會遂級將英數
加多,目的讓學校習慣英數喎!!!
所以,"數研"就啱我仔,平時教中數,到測驗考試
Miss就會俾英數我仔做

原帖由 rebecca0113 於 09-3-26 10:27 發表

咁我又未試過wor...我諗應該無問題既,不過呢間學校好full ka...我wait左2個月先有位...

我都想俾呀仔try英文...不過又係未有位,now都係wait緊

原帖由 LV77 於 09-3-30 16:27 發表
生字都好 ...

想問你個仔仔係那兒返中文班,可否PM 資料給我,

我N年前補過小時鐘, 因要等superkids既waiting, 之後入了後者,覺得前者前唔夠superkids好. 而小時鐘係數出名,但朋友p5果年先補小時鐘的數學科, 之後覺得唔夠, 再加多一個學林, 小朋友就說學林好d喎! 只係個人意見.

想問小學英文班要幾多錢一個月?

問小時鐘英文班

請問你仔讀幾年級? 返左幾耐英文班?

原帖由 LV77 於 09-3-30 16:27 發表
生字都好 ...

catcatmom,

我仔返過公文 / 學林 / 奧數 / 數研四間o
其實讀呢四樣都在不同時段/不同需要情況去搵!
好似學林數, 因為囝囝入讀小一果間學校要全英文數,
我怕佢唔掂,所以入小一之前既暑假俾佢返左三數個月,
因果時“英數”既英文太深, 囝囝又未讀小一,所以
發覺唔適合佢, 到入左小一學英數,原來發覺英數被中數
簡單, 覺得唔需要補習,所以取消左 (但我答唔到你
“學林數”其實好唔好) !!!  
而揀“奧數”,就係希望大機會d入到名校, (因為
聽聞名校好like奧數好成績既學生)讀左一年零,
發覺我地一家三口都唔識答果d問題,最後唯有放棄
至於讀“數研”, 就係囝囝幸運地插班成功, 但新校教
中數, 評估成績竟然得6X 即刻問bk既前輩朋友,
佢地話我知數研”… 暫時讀左一年,我就覺得幾好
一對三, 又有中 / 英數讀 , 而且適合我仔學校要
學20%英數!!!!
我都相信“小時鐘”既數學幾好,因為我見"小時鐘”
張貼測驗既分數出黎,最高有9字頭(補充我仔測英文
只得69分咋)!
我都係係呢度只識呢間Superkids,我6-7月時已經
交左報名表,但無下聞…:;pppp: .
所以轉左報“小時鐘”, 未返過Superkids,
所以無得比較, 但囝囝返“小時鐘”一來開心,
二來oral有進步都ok啦!!! 之前佢都返過兩期
“英基”, 一期成五千元,進度都係差唔多咋   

原帖由 catcatmom 於 09-3-31 10:54 發表
我N年前補過小時鐘, 因要等superkids既waiting, 之後入了後者,覺得前者前唔夠superkids好. 而小時鐘係數出名,但朋友p5果年先補小時鐘的數學科, 之後覺得唔夠, 再加多一個學林, 小朋友就說學林好d喎! 只係個人意見. ...
‹ 上一主題|下一主題