用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 基真小學媽咪入黎傾吓
go

基真小學媽咪入黎傾吓 [複製鏈接]

3A

請指教

記得...你讀成點呀?
我地今年3A個班主任好好..佢地日日都要黙書. 到考試唔洗咁辛苦囉.

不過中文就差D. 因為放晒D時間係英文個道.
其他活動我都幫個仔停晒LU. 因為今年好忙. 佢又唔係過目不忘個隻. 所以今年放多咗時間係讀書方面.

你覺得個新校長點呀? 我感覺好咗喎.

今年我都冇街街去lu.....只係表妹得閒來同佢地玩下.....不過今次考完試我答應咗佢復活節帶佢去大陸放下假囉....因為我都同佢一樣覺得壓力好大...

我地本來都係乒乓球, 但佢真係每日做功課+温習都要成11點先有得瞓, 所以佢下學期收唔到通告似為唔洗再返...我地就冇返囉...不過後來check 學校綱..見到應該一開始你返開既都係成年自動自覺返...hahaha...

不過好彩就係外面環境令我今年唔洗再ot. 所以多咗時間同佢温習.....

原帖由 pinkykei200 於 09-3-25 11:13 發表
你好,

記得我嗎?

Hi.....你好嗎? 你仔係咪都有係學校遊水? 如果係...我仔應該認識你個仔了...點呀?? 佢讀得開心嗎? 成績怎樣?? yyin

原帖由 miniFion 於 10-9-19 17:19 發表
我的兒子今年五年級,功課及課外活動很忙,一定要放學到美孚補習,keep住好成績!另外,星期六及日再讀英文奧數學班及英文英,希望有好的逞分成績入讀中學啦! ...

我仔都係5年班.....我想問下你係邊學英文....我地e家係cwb...太遠..都想揾間近d架..

原帖由 miniFion 於 10-10-18 02:21 發表
阿仔依家星期一至五係美孚補習,星期六早上上英文班(Cambridge),不過,程度不太好. 有人介紹太子有間英文中心,有free lesson, 打算一試.

Thank you!...請問你仔仔讀邊1班??

原帖由 miniFion 於 10-10-19 02:06 發表
他在5a班

嘩...5a呀...好叻呀!! 我地舊年考得5好...跌咗落d班呀!!

原帖由 miniFion 於 10-10-20 22:35 發表
其實真係用左好多心機同時間先可以keep 住成績. 我唔識教, 所以日日放學要去補習, 星期六要去英文班.

Hi MiniFion,

我又想問下你地活動多5多? 唉...考慮cut晒佢d野中....因為程分...好擔心呢!!

yyin
‹ 上一主題|下一主題