用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友學緊enopi english & maths??
go

有冇小朋友學緊enopi english & maths?? [複製鏈接]

你個小朋友個班係一對幾多個呀?
我個女都係啱啱上english,我覺得幾好喎,因為我個女係一個英文文盲,由教室負責人負責教,暫時一對二
每個level都有10本booklet,每本都有4課,每堂會教大約兩課,即半本booklet,返屋企就做半本workbook,仲要讀6張flash card,而家我個女學識咗好多個字,對一個文盲黎講,我覺得已經唔錯,唔通我要求佢學幾堂就乜都識咩
老師係逐頁逐頁booklet教佢地,要求佢地要學講,明白每個字解釋,好似今堂要學sequencing,但佢地從未學過,好似e.g:first,second,third,所以慢慢解釋俾佢地聽,今堂就唔駛要佢地讀flash card,仲同我講因為上兩堂d card佢地有d唔知點解,攪到有部份題目唔係好明,所以今堂唔駛讀新既,要佢地明白解釋先再讀新,唔會話就咁識咗就算

我個女K.3,同佢同一班果個P.1,但係佢地兩個程度差唔多
我個女呢間係分開時段上堂,即數學還數學,英文還英文,唔會一齊上,負責人話英文只會2-4人一班,我個女都係上咗3堂,已經教緊第二本booklet,一堂45mins
我問我個女"係咪淨係果個miss(負責人)教你,果個姐姐(助理)有無教你?",佢話淨係miss教,果個姐姐淨係負責坐係個櫃面度整野。

你個小朋友讀緊level幾?

原帖由 kiu_bb 於 09-3-26 09:49 發表
你地小朋友幾大個??我小朋友已經二年級,可能佢地覺得大個可以自己做唔洗點教la~

我最初報名時,佢話得兩個小朋友上,去到上堂,我見到成6-7個小朋友一班,仲要係一d幼稚園小朋友上maths,亞囡就同另外兩個小朋友上englis ...

請問cd係咪另外俾錢再買?因我個女而家讀緊level 1,就快升level 2,所以想知
thanks

ok,thanks
原帖由 YYML 於 09-3-27 22:41 發表
不要再俾錢的。
‹ 上一主題|下一主題