用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 曾參加過Smart Kids' Club講座or購買過學習工具者, 請進 ...
樓主: salpaut
go

曾參加過Smart Kids' Club講座or購買過學習工具者, 請進... [複製鏈接]

就是因為“國語及英文 cannot play separately”,故國語的旁白時段佔了大部份,而英文的故事時間相對不算太多;全隻碟沒有廣東話,我是有點擔心會令小朋友的語言混亂。﹝後嚟問其他人,估計呢隻應該係台灣版﹞

原帖由 baby-cj 於 09-6-9 18:29 發表

What do you mean by "講國語的比例都幾多"?  I thought 國語及英文 can be played separately, just like our normal movie DVDs???

咩 ? 甘貴買套"國語的旁白時段佔了大部份,而英文的故事時間相對不算太多;全隻碟沒有廣東話" 的 教材, 比我就唔買.... 真係唔值。
一買就買套好, 而有用。

大人可能學得 English Time 好d, 因為 cover 大D,  DWE 就好似少d , 但 對小朋友來說 引佢自己學習先最難,我個囡就用 DWE, 佢最初拿起本 試用版 " My First Touch Book" 就好有興趣, 自己成日好似大人甘看書... 我問佢係米想唱歌歌,佢就比本書我... 唱 " Birthday Birthday " 時就最開心, 主動拍手...笑哂 !!! 其實都要睇你陪唔夠佢睇啫...

我在10月17日參加完講座之後,因即場報名先會送評估(話價值5佰多元),問有沒有星期六下午的課程,職員話會開,叫我俾錢,開唔成會退返錢,結果課程開不成,個幾月都仲未退錢

想了解關於English Time可找我呢!:)

Noddy English World is different from English Time. They are two different sets. There is no Chinese in English Time.

回復 17# rosewong 的帖子

係呀...我個agent o個陣都有提過,話noddy都係比english time 買埋返黎做,但佢就唔sell我買noddy,佢話因為呢隻野本身係d taiwan product,叫我自己諗下,台灣人英文程度可以好得去邊?佢地ge教材會唔會好得過english time自己ge出品?
‹ 上一主題|下一主題