用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

HELLO 各位媽咪:

請問大家知唔知,自己係咪唔駛買文具?
同埋點解搭校車要成個鐘? 係咪兜好耐? 咁要幾點上車?

THANK YOU!

20/1 : 2.89kg
31/1 : 3.12kg
21/2 : 3.96kg
25/3 : 4.61kg
21/5 : 5.61kg
7/8 : 6.66kg

Wah..... 而家H1N1甲型流感大爆發, 幼稚園都要停課, 攪到我E+心大心細都唔知報唔報8月適應班好???

我都考慮緊報唔報預備班好.....究竟多唔多人讀呢!

請問大家...張醫生紙係唔係要同埋小朋友 o弟醫生...醫生先會填呀?

no need to buy 書包 gar... when you go to order the 校服...they will give you a free 書包 and a little bag for birthday party (use every 2 months)..

my 2 years is studying pre-nursery class in there now :)

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-21 14:02 發表
thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ? ...

eshiro,thanks..... 咁你仔仔讀得開唔開心啊, 你覺得果度d miss主任好唔好啊???

今日開左家長會喇!!
你地小朋友咩組呀??
我個女係楊桃組(starfruit)呀!!唔知有冇人一樣呢??

My son belongs to Yellow Group.  I finally decide not to go to the August preparation class due to the human swine flu.

原帖由 justinwumom 於 09-7-5 13:34 發表
My son belongs to Yellow Group.  I finally decide not to go to the August preparation class due to the human swine flu.

點解我地係生果分組,你係顏色既??
唔知會唔會係--我係pm班呢??你係上午定下午呀??

我囡囡入咗提子組, 都係下午班.

我囡囡都係提子組呀! 多多指教!!

原帖由 Vianne媽咪 於 09-7-6 21:27 發表
我囡囡入咗提子組, 都係下午班.

原帖由 cherriemama 於 09-7-6 23:47 發表
我囡囡都係提子組呀! 多多指教!!

Hi,

我囡囡(澄澄)同 Vianne 都係提子組,你囡囡叫咩名
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

我囡囡係上午班紫組.有冇同學仔係度呀?我會俾佢上8月適應班,唔使係屋企咁悶.

我囡囡入咗Pear Group (pm class),但她9月先入學。學校話9月中先有校車接放學,但月頭有得接返學因為可以同D大哥哥姐姐一起搭,我現正考慮中搭唔搭頭半個月(one way only)。同埋都唔知應該買幾多件校服先至啱/夠?各位媽咪,你哋會點樣安排呢?大家交流下啦!

hi,我囝囝係gold group am class,8月我會帶佢返學到9月先搭校車。我打算買1套運動裝2套校服,應該夠呱。

我囡囡叫悠悠! 你o地8月返唔返? 我最終決定唔返lu~~~

原帖由 dorajoyce 於 09-7-7 11:10 發表

Hi,

我囡囡(澄澄)同 Vianne 都係提子組,你囡囡叫咩名

hello, 我囡囡晴晴都係pm class 提子組,
Hi Joyce, 我地都係 0708 mami, 住係附近.

原帖由 cherriemama 於 09-7-7 20:00 發表
我囡囡叫悠悠! 你o地8月返唔返? 我最終決定唔返lu~~~

我仔仔是銀組上午班。 8月班我早兩日才決定報, 我打算買2套校服&1套運動服。

醒目開學勳章

我女女係橙組... 有冇人同班呀??

醒目開學勳章

想問下買校服係8月17-18日或是18-19日 ??
又要請假去搞....都唔明點解唔係8月陪返學日同日進行?? 

我都諗買2套校服、1套運動服、2條圍裙及2件外套,應該夠啦!
‹ 上一主題|下一主題