用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 分享進度
go

[聽/語障] 分享進度 [複製鏈接]

原帖由 pollybell 於 09-4-17 21:48 發表
我都有同感,我個仔歲半返健康院講野都係唔合格,下個月兩歲返去都應該唔合格,而家只係識講單字,但呢兩個月真係進步左好多,可以講A-Z,1-10,係突然有一日自己講,係一次過講晒,之前一個字我都未聽過,之前都諗住同佢做語 ...
我twins 歲半返健康院講野都係唔合格,但只識講幾個單字,全多數太空話!返醫院早產跟進,我叫Dr 轉介評估,Dr話twins無問題,可能我1人湊twins 少出街1 week 出1次(c6 day off果曰)Dr話多帶twins出街同其他小朋友溝通同叫我報N1就好些,Dr話到時開口你就話煩{我心想我不怕煩是只要開口keke}各位bb加油努力

原帖由 timhouse 於 09-4-15 01:33 發表
我仔現在三月七個月!
由ニ歲開始係語言遲緩.......
一直在健康院跟進............
二歲語言test 唔合格....(其間搬屋去咗元朗健康院)............
二歲半返元朗健康院再test...結果一樣fail..............我仔講唔到 ...
多謝分享^^

原帖由 timhouse 於 09-4-18 01:54 發表
我每日好似傻婆咁,不停不停對我仔講嘢!乜都講!
佢唔講但會明白!
所以大家努力!

現在我仔好多嘢講...........都幾 煩架!
me too 都不知twins幾時開口!
‹ 上一主題|下一主題