用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 問旅港開平和銀禧嘅資料
go

問旅港開平和銀禧嘅資料 [複製鏈接]

可否告知旅港返學放學幾點?需否留校lunch?第二揀旅港定銀禧呢?你哋點睇兩間學校? Thank you
   0    0    0    0

漢堡飽多謝你。我一早知問HP嘢你一定會答,因為你個名夠特別,我睇HP資料時都知你是該校家長。原先想揀Wah Ying,但知道唔一定派到,加上住沙田,想近D屋企,咁見今年有他區心儀沙田中學有十多個位,所以放第一。有朋友仔仔去年揀1. LS 2.HP,抽到入HP. 今年老師教1. Wah Ying/LS 2.銀禧 3. 黃笏南 4. HP 5. 迦密 我問老師HP放第4應該無,但佢話有,是去年例子,我真的不相信,但老師無理由講假嘢。銀禧校舍真的細(是我不喜歡的原因),且又有很多人說成績下滑,不過聽講校風好又較近家。HP成績應好過銀禧,但返學坐火車由沙田出旺角再行成8-10 mins 到快富街等Van 仔(早上很多人排隊),再坐成10分鐘先到,都幾舟車勞頓,雲要約45-50 mins,個仔又細粒,又要背重書包,所以依家唔知揀邊間No. 2。謝謝你。

Thank you IK362 and 漢堡飽。漢堡飽你誤會了,是老師教填第4旅港(你睇多一次我篇嘢),我依家就係唔知填銀禧定旅港為第二(銀禧細,HP遠),其實我係like HP的。如選華英不選HP是貪華英有校車(在Kowloon Tong MTR),故比較方便D。我是奇怪老師話去年有學生放HP第4都得,我真係唔係幾信。HP夏天即是返半日(5-7月),咪好正!果無乜地方食嘢,旅港D小朋友去邊度食?校風是否幾好? Thank you.

謝謝你們2位HP家長,現在只是遠的問題。如入到HP真要向2位多多請教!

Many thanks
‹ 上一主題|下一主題