用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無讀緊YORK K2 啲家長呀
go

有無讀緊YORK K2 啲家長呀 [複製鏈接]

Hi

我小朋友係L2G,你呢? 我諗會考直資小學啦!陳守仁,播道啦!你呢有無意見?

回覆 1# KittyWang 的文章

我係浚灝媽咪,識唔識我仔仔呀?我都未做portfolio,公司好忙都無時間教仔仔!

I live in Tseung Kwan O
please call back !
[email protected]

SARAHTSANG 你係邊個同學仔媽咪?就快評估啦你哋有冇同囝囝囡囡溫習呀?

係呀我囝囝之前都寫出界,你可是試吓,你與他一齊寫,你一劃佢一劃,不正確即時改正,試多幾次就OK啦!(好似鼻字就叫佢望住你在格仔內寫自先,之後佢學你寫一次提點他要細個D,OK你再寫田,佢亦寫一次,之後再寫下半字.要重覆寫幾次),之前老師比咗ACTIVE BOOK,我仔仔都寫正確,老師話不正確才寫一頁,但係我叫囝囝正確都要練習,都要寫一頁,鼓勵佢如果寫完咪可以玩囉.我試過比本簿佢寫,佢都唔想,但係用ACTIVE BOOK係學校佢就OK囉。 

囝囝第一日評估,你哋有冇問吓佢,識唔識?我囝囝一時又話唔識無答,一時又話寫唒,都唔知佢得唔得!!明天要寫字啦!我做咗份寫字及認字CD比佢睇寫,現在同佢龜免比賽,佢才寫,佢同我講蟲字又出介,好難寫啦,之前寫咗OK,現在又唔記得真係難教啦!!!希望你哋努力加油.....

我老板囝囝讀維多利亞程度係差唔多,YORK 的雜項費用係多,但係你可以自己考慮參唔參加,唔會強迫你,自由參與,我同我朋友比較過屋村幼稚園與YORK,雜費差不多,但係茶點
好貴唔好食,你可以不JOIN,不過我又想過自己囝囝有D都唔鍾意食,好似好唔底,但係比咗大半年佢老師話有進步樣樣都會食自動自覺OK啦!

原帖由 matthewlimama 於 09-5-29 14:09 發表
hello你地好ar, 我小朋友依個星期六會去york interview, 我想問問你地對依間學校既評價,因為小兒現在在維多利亞讀梗PN,原本會在原校升K.1,但因為某些原因 (是我家的問題,與該校無關)想轉校但又吾想程度差太遠, 你們 ...

Chincco 你轉咗板面,你囡囡好靚好可愛 !!
我之前與囝囝去過陳守仁的開放日啦!我囝囝好鍾意呀!學費又唔貴,不過好多人投考,機會好微.八月九月有報名表派啦大家留意吓啦!
上次學校在家長日表貼咗近年最多家長選考之心儀津貼小學,你哋有冇抄呀,pm我啦.

原帖由 Chincco 於 09-5-27 11:07 發表
有無媽咪尋日去左陳守仁啲簡介會 & 參觀學校呀  ?

你E-MAIL你個地址比我,我SEND比你參巧啦!!
[email protected]

原帖由 Chincco 於 09-6-2 13:49 發表

多謝你讚我細女呀 !
我無抄喎, 但心目中都有d心儀啲小學, 大家分享吓 !

回覆 1# rebeccalo 的文章

Rebeccalo 恭喜你

你入咗那一間呀?係咪住的同一區呢?
你之前驚唔驚呀?

Rebeccalo,

可唔可以e-mail sample比我呀?感激!!

Thanks
Karen

原帖由 Chincco 於 09-6-10 14:12 發表

Hi rebeccalo,
請問可唔可以比封請校長幫忙寫信的sample比我呀 ?
Thanks a lot !
‹ 上一主題|下一主題