用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官立嘉道理爵士中學(西九龍) 各位點睇?
go

官立嘉道理爵士中學(西九龍) 各位點睇? [複製鏈接]

各位點睇? 這間英中學校好不好?
官立嘉道理爵士中學(西九龍)
   0    0    0    0

原帖由 popokit 於 09-4-29 22:46 發表
各位點睇? 這間英中學校好不好?
官立嘉道理爵士中學(西九龍)

此校很多其他種族學生, 所以以英文為主, 我2年前選校聰聞校風ma ma, 不清楚現在有否不同

原帖由 wisely 於 09-4-29 22:55 發表

此校很多其他種族學生, 所以以英文為主, 我2年前選校聰聞校風ma ma, 不清楚現在有否不同

有很多地區大抽獎都有此間學校的位, 請問此區夠Band 1學位嗎?  抽唔抽得過呢? 話晒都係英中呀? 不過校風其實都幾緊要!

參觀過此校, 好多學生係南亞裔, 全英語對白, 讀得此校英文一定好流俐, 校風一般, 因為始終比較開放, 唔會嚴, 校舍唔錯, 如果band 2想入英中, 此間可以一博.

原帖由 popokit 於 09-4-29 23:17 發表

有很多地區大抽獎都有此間學校的位, 請問此區夠Band 1學位嗎?  抽唔抽得過呢? 話晒都係英中呀? 不過校風其實都幾緊要!

我學校老師叫亞仔唔好揀呢間學校同麗澤。

朝早有時(唔係時時)見啲學生喺南昌港鐵站度追逐,嬉戲, 又見過有學生將個波撞向牆壁, 不過多數係南亞裔學生。

我知道舊年定前年有一班女學生圍住一個另一個女學生打。另外數年前有一個男老師(已經離校)用蛋糕掟向一個同事(圖書館理員), 報紙都有呢兩單新聞。

我的評價是雖然係英中, 但係麻麻哋,。
我個仔話如果坐正隔離嘅同學有陣味,(我諗佢哋唔係唔乾淨,唔係冇沖涼, 可能係佢哋嘅飲食問題,令佢哋發出陣陣"幽香"。)都唔知掉唔掉位好, 我絕對唔係歧視, 只係我頂唔住呢陣味。

謝謝各位回應, 不過麗澤都唔好揀?! 我印象中佢唔係都幾好咩?!

英文差,or怕英文,怕見到外籍人士,數學唔好ge同學仔,要三思 仲有,包容性低下ge都勿入此校!

原帖由 popokit 於 09-5-1 11:51 發表
謝謝各位回應, 不過麗澤都唔好揀?! 我印象中佢唔係都幾好咩?!

It's teacher's suggestion not to choose this school.  I really have no idea on this school.  (Sorry for using Chinese 'cos the Chinese input method is suddenly malfunctioned)

原帖由 maglam1985 於 09-5-1 23:15 發表

It's teacher's suggestion not to choose this school.  I really have no idea in this school.  (Sorry for using Chinese 'cos the Chinese input method is suddenly malfunctioned)

Not at all, Thank you for your sharing.
‹ 上一主題|下一主題