用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lokyaobb
go

09/10 PLAYGROUP [複製鏈接]

醒目開學勳章

幾經考慮之後, 再睇埋大家既COMMENT, 都係決定唔報勒, 將d $$ 買下教材都好.

mrsrubywong ,

你女女應該同我仔仔同班喎.

真係.. 太好啦. 如果第時有咩問題, 可以互相聯絡. 我女女係0701, 大b.

原帖由 monkey05 於 09-5-15 10:48 發表
幾經考慮之後, 再睇埋大家既COMMENT, 都係決定唔報勒, 將d $$ 買下教材都好.

mrsrubywong ,

你女女應該同我仔仔同班喎.

醒目開學勳章

原帖由 mrsrubywong 於 09-5-15 11:11 發表
真係.. 太好啦. 如果第時有咩問題, 可以互相聯絡. 我女女係0701, 大b.

E, 一樣呀, 我個仔都係 0701 B來.  
係呢, 你上次有無參加0701生日會呀?  我地有呀.
日後多多關照.  

我地參加過一歲個次生日會炸. 兩歲個次就無. 你會唔會參加黎緊個次baby gym party 呀? 我pm你啦.

原帖由 monkey05 於 09-5-15 12:12 發表

E, 一樣呀, 我個仔都係 0701 B來.  
係呢, 你上次有無參加0701生日會呀?  我地有呀.
日後多多關照.  

醒目開學勳章

原帖由 mrsrubywong 於 09-5-15 14:41 發表
我地參加過一歲個次生日會炸. 兩歲個次就無. 你會唔會參加黎緊個次baby gym party 呀? 我pm你啦.

我剛去睇番 gym party 果到, 原來 14/6 果個 full 左, 但7/6 果個我又去唔到.

原帖由 monkey05 於 09-5-15 15:25 發表

我剛去睇番 gym party 果到, 原來 14/6 果個 full 左, 但7/6 果個我又去唔到.

想問邊度報baby gym party呀?可唔可以講個詳情我知呀?

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-15 20:48 發表

想問邊度報baby gym party呀?可唔可以講個詳情我知呀?

你去0701 媽媽會果到就有 gym party 既topic 了.

原帖由 monkey05 於 09-5-15 21:12 發表

你去0701 媽媽會果到就有 gym party 既topic 了.

哦,ic,thx a lot!!!

hello,
我個女都係報左local am class. 我們都會係同學,但我個女是0704. 我都贊成其他mama的意見,不會上summer playgroup. 其實7月上左,8月都仲有一個月的真空期,可能到9月開學bb又要重新適應。
原帖由 mrsrubywong 於 09-5-15 09:48 發表
hello,

我女女會係local am. 我都有d擔心個女番學適應唔到.. 所以...報了一個sec....睇完你地的見解..覺得自己蠢咗tim.... 其實我自己都諗住俾亞女去學下暑期班個d....諗住橫店都要揾..有個現成既...就報咗啦... 總 ...

醒目開學勳章

原帖由 annietse 於 09-5-16 11:53 發表
hello,
我個女都係報左local am class. 我們都會係同學,但我個女是0704. 我都贊成其他mama的意見,不會上summer playgroup. 其實7月上左,8月都仲有一個月的真空期,可能到9月開學bb又要重新適應。
...

HI ANNIE,

係喎, 又係同學仔喎.

原帖由 lokyaobb 於 09-5-15 01:26 發表

其實如果join晒2個session,仲貴過一個月既學費呀,諗落學校真係有d搵笨

我終於收到信啦,睇完成封信後都覺得學校其實想全校同學仔有暑期活動,唔使咁悶LO。而我地N班學校都一次過舉辦埋,HAHA...如果得N班,就覺得學校有D唔合理。報唔報總括來說就睇下大家外面有冇SUMMER PROG,如果有都未必需要報,反正同返學既模式都差不多,又要到九月老師和同學又不同了,又都可能要重新適應。

ANYWAY我地最後決定都係唔報啦~

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-18 15:21 發表

我終於收到信啦,睇完成封信後都覺得學校其實想全校同學仔有暑期活動,唔使咁悶LO。而我地N班學校都一次過舉辦埋,HAHA...如果得N班,就覺得學校有D唔合理。報唔報總括來說就睇下大家外面有冇SUMMER PROG,如果有都未必需 ...

哈,哈,好多mama睇完呢個post都係決定唔報,樂基真係多得我地唔小喇

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-18 20:26 發表

哈,哈,好多mama睇完呢個post都係決定唔報,樂基真係多得我地唔小喇

咪就係.

好野. 又識多個同學仔.

原帖由 annietse 於 09-5-16 11:53 發表
hello,
...

原帖由 monkey05 於 09-5-19 11:20 發表

咪就係.

haha...第時有學校活動都一齊上來傾下先,我諗日後會有好多值得報既活動選擇,大家都要儲定彈藥啦~

而家距離九月仲有三個月倒,唔知大家既bb點過呢?

醒目開學勳章

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-20 01:11 發表

haha...第時有學校活動都一齊上來傾下先,我諗日後會有好多值得報既活動選擇,大家都要儲定彈藥啦~

而家距離九月仲有三個月倒,唔知大家既bb點過呢? ...

好呀.
呢3個月, 呀仔在家hea 緊.

My son sleeps at 12 and wake up at 10

醒目開學勳章

請大家CHECK PM.

Hi, my daughter also enrolled in am local class, we will be classmate!!
After discussing with my husband, we also will not take this summer camp.

Hello Ruby, monkey05,
好開心越識越多同學仔!

原帖由 mrsrubywong 於 09-5-19 17:17 發表
好野. 又識多個同學仔.
‹ 上一主題|下一主題