用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 ...
樓主: 貓咪館
go

聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 [複製鏈接]

我仔仔都係9月讀n班, 但我missed左5月個時的適應班, 報左6月個適應班, 又因隻"豬" cancel左, 我都唔知阿仔都時適唔適應到, 我阿仔係大仔, 1月份的.

不過我諗阿仔都應該ok, 未有"豬"之前, 佢係嬰園度讀, 所以自理方面都ok....

我老公都諗住俾佢搭校車, 但我總諗緊, 我住太子區, 70號van就在我屋企樓下, 但70號落車後都要行一段路, 都幾遠, 所以我都總諗緊.....

Hello, 大家好呀  我囝囝(07年4月)都係嚟緊9月讀聖三一中心幼稚園, 佢有上5月嘅預備班, 不過係爸爸帶, 因為我要帶個大囡上興趣班

我哋都覺得果度d老師好有愛心, 而且師生比例又較低, 咁樣對我哋d咁細嘅小朋友學習及成長好好多

我哋就住係學校對面, 唔使搭車

各位媽咪,

我囝囝10年將入讀N1, 聖三一中心幼稚園都係我target之一,請問你對點解選擇聖三一呢?因YMCA 農圃道及基教大坑東都係我考慮之列,而且學費平啲.

可否share下?

下個星期就開學啦, 大家今個星期六會去家長會嗎?
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大家來報到下先啦,我囡囡係預備B班,兔仔組

我囡囡係預備A班,月亮組~有冇同班同學仔呀~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

我囝囝都係預備A班,不過係太陽組

我囡囡係星星組

你好呀KALAM611, 我囡囡都係A班太陽組,你仔仔今天有冇喊呀???

原帖由 kalam611 於 09-8-25 15:38 發表
我囝囝都係預備A班,不過係太陽組

Hi 各位,我第一次上離傾計,我囡囡係NA班太陽組,
   佢昨天放學回家,就開始打乞嗤和發燒,所以今日無  
   返學,等星期一無事才返學,你哋啲小朋友,今天如
   何有冇喊呀。

回覆 29# 貓咪館 的文章

聽老師講,囝囝無喊喎,仲跟住老師唱歌添 你囡囡點呀?

回覆 30# YHYMaMa 的文章

貓咪館,YHYMaMa:

hi, 你哋好呀,我哋三個小朋友都係A班太陽組,大家要多多關照呀  你哋係咪都住得好近呀?使唔使搭校車呀

我囡囡係A班彩虹組呀~~~她好似幾喜歡學校,今日出街都要揹書包
我住在附近,請多多關照~~

我囡一知道我唔同佢一齊上堂就喊啦, 星期五入到classroom先開始喊, 星期六o係classroom門口就喊, 琴日一入學校, 嬸嬸同佢探熱已經喊~~  但老師話我一走佢就收聲~  到接放學時, 佢已經玩得好開心~

我住喺將軍澳,暫時我會帶佢返學,可能月中開
始搭校車。

回覆 35# YHYMaMa 的文章

嘩, 將軍澳,都幾遠喎,要搭幾耐車?
不過唔緊要,小朋友鍾意間學校就得啦

回覆 33# adawuhiu 的文章

妳囡囡好攪笑,去街都要揹書包

你好呀,我地都唔係住O係附近的,大約15-20分鐘車程啦。 我的囡囡都未好習慣返學,開始話唔要校服啦.....

請問你地買了被同床墊未呀?

原帖由 kalam611 於 09-8-31 15:51 發表
貓咪館,YHYMaMa:

hi, 你哋好呀,我哋三個小朋友都係A班太陽組,大家要多多關照呀  你哋係咪都住得好近呀?使唔使搭校車呀

回覆 38# 貓咪館 的文章

我未買牀墊,都唔知係買邊d好   我聽老師講,有d小朋友會早d係下星期開始係學校瞓,有d就照原本嘅schedule 9/21果個星期至開始....希望我囝囝會適應係學校瞓啦

我今日收到老師電話, 話囡囡下個星期二開始係學校午睡, 叫我準備被鋪~
‹ 上一主題|下一主題