用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 ...
樓主: 貓咪館
go

聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 [複製鏈接]

請問可以邊度買被及床單

我在紅蘋果街市樓上買的, 一份連被袋,床墊,枕袋~~大約$1XX (唔記得幾錢), 個SIZE都OK, 有幾種公仔選,我LIKE HELLO KITTY,不過囡囡要叮噹>.<

我99幫我車床墊, 被同枕頭我買返屋企用開果d俾佢呀~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

回覆 42# adawuhiu 的文章

謝謝報料,啱啱叫姐姐去買咗套Doraemon $168,攪掂

謝謝你呀,adawuhiu (綽嫻媽媽),我找了很久也買不到類似的床墊,我買了Hello Kitty 個隻....

你們的小朋友習慣了返學未呀? 許老師話我個囡囡開始有進步,不過我都擔心午睡的情況。

謝謝提供.我都有去萍果街市,去到時重有二套.但係好舊.沒要.在九龍城買了.

我睇見囡囡本手冊就好想笑,只可以說惡評如潮~~~希望她快D進步~~

今晚家長會遲左去沒有看到短片

大家好啊!
我是NB班張墁庭媽咪呀. 之前在bk想搵"聖三一中心"的forum找不到, 我還以為沒有地方傾呢.
剛剛才發現原來大家在聖三一曾肇添這兒傾, 真好.

原帖由 kung678 於 09-9-19 00:09 發表
今晚家長會遲左去沒有看到短片

kung678,
上星期的家長會我有睇片, 不過原來有超過一半的片係拍K1班的, 所以我地N班的唔係太長. 我囡囡讀NB, 我只係在幾個shot度見到老師講故事時佢呆豬豬咁聽, 人地拍手佢都冇反應.

hello,你好!

我囡囡都是NB班的,我認得你呀,上次家長會坐你隔離的,我囡囡就是咩都未識講,又未戒到片嗰個law...

係呢,之前適應期見你都有試搭校車,而家有冇搭呀?

原帖由 AS_Baby 於 09-9-23 17:14 發表
我囡囡都是NB班的,我認得你呀,上次家長會坐你隔離的,我囡囡就是咩都未識講,又未戒到片嗰個law...

係呢,之前適應期見你都有試搭校車,而家有冇搭呀? ...

你好啊! 我記得你 (囡囡的大頭相同你好似樣啊!)

開學初頭囡囡番學放學都搭校車, 但校車常遲到, 好難預時間, 所以而家改為由印傭姐姐帶囡囡返學, 不過放學都係搭校車.

囡囡未講野, 記住請求照顧佢的人, 要佢講簡單的單字或兩個字才滿足佢的要求. (就好似張老師話小朋友想添飯, 起碼都要佢講"添"/"要") 小朋友返左學講野可能會快左, 但都要家人一起配合. 我覺得學校的老師都懂得怎樣教小朋友, 又有心機. 所以在教囡囡方面, 如果你有難題, 不妨找機會跟老師討論, 讓老師可以"過招"給你.

老師打給我話k1班有學生確診豬流感,你地仲有冇比BB番學呀?

我囡囡之前發燒差唔多兩個星期都冇番學,而家剛剛好番,好想比佢番但又怕身體未完全康復,而家心大心細都唔知點好.....

AS_Baby,
原來你的囡囡有兩個星期冇返學呀.

我囡囡呢個星期都冇返學呀. 上星期初囡囡開始有少少咳同鼻水, 諗住等多幾日睇下佢會否自己好番. 點知後來去睇醫生時, 醫生話囡囡有點支氣管炎. 昨天去了覆診, 醫生話仲係多痰.
學校話小朋友要食藥未好番都唔可以返學, 所以我囡囡呢個星期都冇得返學了. 睇怕下星期一佢都係未番得住. :cry:

回覆 53# amypekkle 的文章

Hi amypekkle, 原來妹妹仲病緊  唔返學事少,最緊要快d好返 . 我大女果班都有個同學仔中咗豬流感,幾個同佢一張table嘅小朋友都病咗,呢幾日都無返學.最慘係佢哋K3, 小一嘅interview又集中係呢幾個星期 .希望小朋友快d好返

我個女都病了一星期,開完生日會就放假到現在,剛剛中秋個日好返,打算明天返學~~大家都要保重呀

學習生活點滴有新相啊!

剛剛的星期六學校校慶嘉年華會, 大家有冇番去玩呀?

我地差不多3:45才到, 雖然時間不多, 但哥哥同妹妹都一齊玩了幾個攤位遊戲. 到小學換禮物時, 可能已近尾聲而仲有好多禮物剩, 換禮物counter的工作人員畀左幾張貼紙, 又有毛巾筒同鉛筆. 兩個小朋友都好開心!

hi, 我地都有番去,都是3:30pm左右才到,唔見到你地既?囡囡有玩遊戲好開心呀,仲去左曾肇添禮堂找張老師~~

我囡囡上星期中開始又病,已經又冇番學個幾星期了 ,呢個禮拜見天氣凍加上佢仲有痰未清得晒,所以爸爸話等下星期先番喎....自從番全日以來,我囡囡佢好似冇試過番足一個星期學

Hello:
墁庭媽咪
我是座你囡囡隔離的男同學仔媽咪(問你有無上BK網呢!)
我和囝囝都有去嘉年華會, 都好遲去, 大約14:30到, 仲撞到kiukiu同佢媽咪, 但我都唔見你呀?? 我仲諗點解咁少NB同學仔! 不過我們都玩得很開心呢! 期望下一次的聚會!

Hello AS_Baby:

嘉年華會當日我見到你們呀! 但我囝囝行得很慢, 我想上前叫你們都不能夠, 你囡囡怎樣?? 天氣時常變, 真的很容易著涼, 如果出街, 帶條小頸巾圍著她的頸, 飲多些水, 希望她快些康復!! (第一次的家長會, 我們都是同一組呢!我都是座在墁庭媽咪隔離^^)
‹ 上一主題|下一主題