用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 蒙特梳利家居佈置 - 睡房問題
樓主: lou218
go

蒙特梳利家居佈置 - 睡房問題 [複製鏈接]

其實果間舖沒到清風街, 星期一送我囡囡返學時,睇清楚D,再比詳細INFO 你.

原帖由 Happy小米 於 09-5-15 08:26 發表

小仙女mummy,

今日我行過清風街, 見不到你講既舖头喎, 請問exactly喺边道ga?

thanks!
親子王國以外之連結已被刪除

原帖由 小仙女Mummy 於 09-5-17 08:30 發表
其實果間舖沒到清風街, 星期一送我囡囡返學時,睇清楚D,再比詳細INFO 你.

小仙女mummy,

唔該哂!
進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

我都想知清風街的鋪頭。。。

另外,我見到 b&q 有類似的木架

原帖由 小仙女Mummy 於 09-5-17 08:30 發表

麻煩你呀

我星期六都去過清風街呀, 最後見唔到有家品舖, 比我老公笑我添

原帖由 Moooo 於 09-5-19 15:35 發表
我都想知清風街的鋪頭。。。

另外,我見到 b&q 有類似的木架

b&q個書架我都見過, 不過佢係有d似鞋架o個種, 而我就想要由上面插本書落去o個種三角書架.

大家好,SORRY FOR LATE REPLY,
果個雜誌櫃寬9', 長14', 有四排,有白色碎花,或深色,可以訂做,約一至二個星期.價格: HKD440.
如果得二排,HKD250.
地址: 電氣道153號, 沒到清風街(SORRY啊,因為電氣道太長了)
沒有電話,佢話新開張.

原帖由 lou218 於 09-5-19 23:42 發表

麻煩你呀

我星期六都去過清風街呀, 最後見唔到有家品舖, 比我老公笑我添

原帖由 小仙女Mummy 於 09-5-20 22:51 發表
果個雜誌櫃寬9', 長14', 有四排,有白色碎花,或深色,可以訂做,約一至二個星期.價格: HKD440.
地址: 電氣道153號, 沒到清風街(SORRY啊,因為電氣道太長了)
沒有電話 ...

小仙女mum,

唔該哂ar!

原帖由 小仙女Mummy 於 09-5-20 22:51 發表
沒有電話 ...

唔好意思呀, 係9'X14' 定係 9"X14"呀?

唔該曬

原帖由 lou218 於 09-5-21 15:08 發表

唔好意思呀, 係9'X14' 定係 9"X14"呀?

唔該曬

我今日買左喇, 係9" x 13" x 27" 高, $480. 的的式式,幾靚仔ga. 不過有味, 最好放通风地方散左dee味先畀小朋友用.

都重重地, 如果唔係巴士站喺附近, 我都諗住第二日帶架車仔先買.

啲書打直放, 雖然eyeview見到唔係咁多書, 但進進都即刻有反應拿書來看ar.

細細個好似都唔難搵地方放, 係唔係有現貨? 間shop附近是什麼地方?

原帖由 Happy小米 於 09-5-21 23:05 發表

我今日買左喇, 係9" x 13" x 27" 高, $480. 的的式式,幾靚仔ga. 不過有味, 最好放通风地方散左dee味先畀小朋友用.

都重重地, 如果唔係巴士站喺附近, 我都諗住第二日帶架車仔先買.

啲書打直放, 雖然eyeview見到唔 ...

原帖由 CreamBlue 於 09-5-21 23:41 發表
細細個好似都唔難搵地方放, 係唔係有現貨? 間shop附近是什麼地方?

其實係一个雜誌架黎. 我今日買應該係唯一既現貨. 你要親身去訂, 因為冇電話. 或者過幾日再去佢會返貨.

小仙女mummy講左係电气道no.153, 即係銅鑼灣街巿对面.

可唔可以post張相上嚟睇吓, 因為考慮緊買呢個或者買無印嗰個.
Thank You!
原帖由 Happy小米 於 09-5-22 00:52 發表

其實係一个雜誌架黎. 我今日買應該係唯一既現貨. 你要親身去訂, 因為冇電話. 或者過幾日再去佢會返貨.

小仙女mummy講左係电气道no.153, 即係銅鑼灣街巿对面. ...

原帖由 Happy小米 於 09-5-22 00:52 發表

小仙女mummy講左係电气道no.153, 即係銅鑼灣街巿对面. ...

would u mind posting the pix of the bkshelf?

million thx in advanced :)

原帖由 bakusensei 於 09-5-22 11:15 發表

would u mind posting the pix of the bkshelf?

million thx in advanced :)

大家請參觀進進既天地..

飯廳用作遊戲角

另一個方向

用ikea摺合飯桌, 小朋友多活動空間

我好鍾意你屋企呀! 同我心中的planning一樣.真係好正.

好靚啊~~你真係好有心機啊~
原帖Happy小米 於 09-5-22 12:07 發表

?t=1242964762

飯廳用作遊戲角
?t=1242965027

另一個方向
...

18/03 - 2.43kg  22/03 - 2.35kg   07/04 -2.93kg   09/04 - 2.92kg   14/04 - 3.21kg  19/05 - 3.90kg   09/06 - 4.27kg   11/07 - 4.91kg

好有蒙式FEEL~

原帖由 virginiali1226 於 09-5-22 18:06 發表
好靚啊~~你真係好有心機啊~

小米,你的家居佈置超靚啊.

你地過獎喇, 都係盡人事放law.

我实在買多太多玩具同教材喇...如果個鞋櫃(近門口)唔係咁放, 都諗唔掂呀.

垃圾桶則面仲有一个大書櫃放書同教材, 另外仲有4个膠箱放收藏既玩具(隔一段時間swap)
‹ 上一主題|下一主題