用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 等派位...
go

等派位... [複製鏈接]

想問下而家到派位呢段日子,有咩要準備定架呢???thx!
   0    0    0    0

(1) 作最壞打萛,準備一些叩門信
(2) 為升英中作好準備,報讀各類的英文課程,操好英文

原帖由 vincybb 於 09-5-9 03:09 發表
想問下而家到派位呢段日子,有咩要準備定架呢???thx!

agree
呢兩樣我都有做
另外襯得閒d, 睇多d書, 做多d運動

原帖由 loyanmei 於 09-5-9 08:53 發表
(1) 作最壞打萛,準備一些叩門信
(2) 為升英中作好準備,報讀各類的英文課程,操好英文

順其自然....
準備叩門既file.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

屯門區有邊間英文班(ORAL)可以介紹俾我呀?

有上過FRISS CLASS, 我唔係幾鍾意.

等派位

好同意.
原帖由 dder 於 09-5-9 21:43 發表
順其自然....
準備叩門既file.

做人不能死牛一邊頸,我仔入到頭十志願其中一間,都會照讀 所以唔緊張!奈何大部分人寧願一棵樹上吊死......

原帖由 701003 於 09-5-16 23:34 發表
做人不能死牛一邊頸,我仔入到頭十志願其中一間,都會照讀 所以唔緊張!奈何大部分人寧願一棵樹上吊死......

哈哈........同你一樣,
我仔入到頭十二志願,都會照讀!

原帖由 hhma 於 09-5-9 18:21 發表
agree
呢兩樣我都有做
另外襯得閒d, 睇多d書, 做多d運動

hhma:
我仔近排睇'Mr. Monk'
佢話好好睇!

looby
Mr.Monk係乜野書0黎..
阿仔好懶睇英文書呀

原帖由 looby 於 09-5-20 08:55 發表

hhma:
我仔近排睇'Mr. Monk'
佢話好好睇!

原帖由 alicetong 於 09-5-20 09:18 發表
looby
阿仔好懶睇英文書呀

alice:

原帖由 alicetong 於 09-5-20 09:18 發表
looby
阿仔好懶睇英文書呀

Alice:
近排多人睇呢本:

但我仔怕吸血鬼,
又唔like睇愛情故事.........

looby
多謝您咁清楚講解
原來係"神探阿蒙"

原帖由 looby 於 09-5-20 20:23 發表

alice:
http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A8tU32559RNKBRwB2Q2.ygt./SIG=139vijojf/EXP=1242908409/**http%3A//gadetection.pbwiki.com/f/Mr%2520Monk%2520Goes%2520to%2520the%2520Firehouse.JPG

looby,
你仔仔好叻,肯主動睇英文故事書,
我那個就要迫佢睇..有時迫都唔想睇

係隔離街睇到呢個post都好想去..但臨近考試要睇過點??
可能妳們有興趣呢

2009年太古城圖書嘉年華

2009年太古城圖書嘉年華」將於520日至31日一連12日在太古城中心隆重舉行。是次圖書嘉年華特別以「精彩閱讀  精彩人生」為主題,宣揚優質閱讀能夠完善自我,活出精彩人生的道理。

「太古城中心圖書嘉年華」自舉辦以來,參展攤位逐年遞增,今年展出的中外書籍、兒童及青少年圖書、雜誌刊物、多媒體學習產品等逾萬款,應有盡有。是次展覽雲集60個出版商,亦網羅國內外、台灣及本地中英文兒童讀物的精華,展出書種十分豐富,此外,今年特別提供不少英文書籍和大量最新台灣消閒書籍,全場低至5折起發售,適合一家大小到來選購,一起享受閱讀樂。

閱讀,是一切知識的基礎。正所謂「開卷有益」,古往今來,不少聖賢學者、文人雅士皆博覽群書,並能高瞻遠矚,成就豐盛精彩的一生。「精彩閱讀   精彩人生」,希望藉著多元化及優質的閱讀材料,讓兒童和青少年既能夠享受多采多姿的閱讀旅程,體驗和掌握活出精彩人生的竅門。

原帖由 looby 於 09-5-20 20:58 發表

Alice:
近排多人睇呢本:
http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A8tU324P_RNKsC0BG4K.ygt./SIG=138u558vq/EXP=1242910351/**http%3A//img03.taobaocdn.com/bao/uploaded/i3/T18LxfXdRCTJMIECs1_042317.jpg_310x310.jpg
但我 ...

要言歸正傳

等派位心情不緊張,幾手準備...
如果派到第4志願 (大家利是)
才出發去 扣門....

原帖由 alicetong 於 09-5-21 12:06 發表
looby,
你仔仔好叻,肯主動睇英文故事書,
我那個就要迫佢睇..有時迫都唔想睇

係隔離街睇到呢個post都好想去..但臨近考試要睇過點??
可能妳們有興趣呢

2009年太古城圖書http://ads.baby-kingdom.c ...

Alice:
如果有得選擇,
我仔一定會打機先!
不過我限定佢每日(每日呀! )打機時間,
佢無嘢做唔得!
咁咪日日睇書囉!

去到十二志願都唔願去叩門?

原帖由 looby 於 09-5-20 08:50 發表

哈哈........同你一樣,
我仔入到頭十二志願,都會照讀!

醒目開學勳章

原帖由 looby 於 09-5-20 20:23 發表

alice:
http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A8tU32559RNKBRwB2Q2.ygt./SIG=139vijojf/EXP=1242908409/**http%3A//gadetection.pbwiki.com/f/Mr%2520Monk%2520Goes%2520to%2520the%2520Firehouse.JPG

呢本真係米見過!

我都未諗掂派到第幾志願先去叩門
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Dear all
我都迫呀仔每天睇英文書同中文書
英文好悶地睇black cat咋, 等我去買d monk比佢睇先
looby : 書城有無呀?
中文書呢?  你地睇緊咩呀?

m&a : 我都未決定派幾多先去叩門.....
‹ 上一主題|下一主題