用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 北大朗誦勁差, 你有冇同感?
go

北大朗誦勁差, 你有冇同感? [複製鏈接]

我小朋友今年二月參加左北大普通話朗誦比賽, 昨日終於取了CERT.  比賽當日明明話好快會通知家長取CERT, 點知只係一直拖話遲D, 但就在email通知家長有其他比賽可以報名 (當然係收 報名).
四月底, 我覺得實在太耐, email that Mr Wong and asked.
佢竟然叫我俾個名佢, 一星期就有!

1. 我唔明點解出cert 要拖咁耐(其他同類比賽都即場或好快). 2. 家長明明俾左報名費, 比賽都完了, 重要我俾番個名佢先幫我地印CERT.
3.
上到去重要等開門同等左最少十幾分鐘先俾到我 (我按門鈴成分幾兩分鐘都冇人應, 好似想扮冇人咁, 於是大力拍門先有人開門, 原來有兩職員, 一個在講電話, 另一在招呼一位參course的家長, 但唔知點解唔可以應門!).

其實北大
= Learning Key, 只係借個名  
家長的錢
.
其實冇得獎的不會知道得獎者是誰(因為多數都不會留下睇頒獎), 只是一場 “Wai wei wai”的比賽. 我不是Learning Key的學生, 雖然有被搵笨的感覺, 但算啦, 擋花了時間玩下, 但出cert 都有如此惡劣的安排, 只証明 此北大只是掛手羊頭賣狗肉, 亳不重視小朋友的努力和家長的心血.

此致不情願被偏的家長.
   0    0    0    0

第一次唔知真係比北大搵左笨 ,一定冇第二次!

小公主媽媽:
Can you explain further on this? -
"我知道有人仲報左Ms. Txxx主持的面試班,d家長都仲唔醒覺."
I am interested to know.

原帖由 小公主媽媽 於 09-6-14 12:46 發表
但係我都唔明點解每次都仲有咁多家長報名參加朗誦班, 我知道有參加朗誦班都未必有獎,因為實在太多人參加朗誦班,分得比邊個,我知道有人仲報左Ms. Txxx主持的面試班,d家長都仲唔醒覺.

我覺得個個比賽都有不公平的事發生,大 ...
‹ 上一主題|下一主題