用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果派位不理想, 是否馬上叩第一志願門? ...
go

如果派位不理想, 是否馬上叩第一志願門? [複製鏈接]

之後到第2...如此類推? 係咪之後等消息?
同埋準備既成績表個file, 是否一份正本就夠? 要預備副本嗎?
有無過來人提點下...
   1    0    0    0
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

你既意思係問過來人幾時面時? 定係拿表 時問工作人員?

原帖由 sukkiu 於 09-5-10 23:35 發表
其實應該預算要去幾多間叩門,編定行程表,同時可以問一問人會幾時面試因為有些即時面試,會浪費好多時間,這是我的慘痛教訓,到去第二間時,已派哂申請表.
要每間學校都準備一份五六年級的成績表影印本,相片和身分證,獎狀 ...
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

好有用,多謝哂你。。
我都希望唔駛叩門。

原帖由 PCCW2319 於 09-5-12 20:53 發表

雖然我無叩門經驗. 但上年我都有做叩門準備功夫.

1) 放榜前(唔係只係放榜前一日, 放榜前一星期應該有)上打算叩門學校既網站睇下, 要求叩門生提交乜野文件, 相片..........等等. 拎申請表時間 (有d學校指明時間),  ...
‹ 上一主題|下一主題