用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 統一派位就揭盅啦.......心情如何?
go

統一派位就揭盅啦.......心情如何? [複製鏈接]

何止緊張!!
派唔到心儀學校更加緊張, 派到唔鍾意學校簡直傍惶, 企定咗響度.

我當時只唸, 都無得擔心, 要做嘅都做咗, 唯有唔去唸!!

黃巴士

原帖由 chisum-ma 於 09-5-16 17:44 發表
下個月就係啦......我成日同我老公講話派唔到點算?
我老公話我好煩....叫我唔好比壓力自己。

如果派唔到心儀嘅學校,你地會點?

之前要準備小朋友PROFILE, 推薦信..., 到時時間好緊迫, 要隔一兩天便登記, 所以要趕及此時馬上找心儀或其次學校INTERVIEW(如有).

如果你做足了準備, 現只是等待結果, 不要太大壓力.  
"期待的心情, 真是很難受.".
不要再諗太多了.

原帖由 chisum-ma 於 09-5-16 19:01 發表
雖然之前啲直資已經reject 我,但係我都打算請假去啲直資叩門啦....博一博

RELAX吓啦!!
盡咗力便OK, 唔好太強求&影響日常生活.
而家只是開始, 仲有排擔心, 邊擔心得咁多!!

黃巴士

原帖由 Geni 於 09-5-17 22:11 發表
如果我都好似你咁有私校BACKUP, 我都唔會訓唔著, 之但係我一間都冇, 都幾難唔緊張......

仲記得11月放直資RESULT同自行係同一日, 之前O個日我去完郊遊累到死都都係訓唔到, 直到12點睇完RESULT先訓到.... 話咁快就到 ...

咁又係!!  
好多MUMMY都緊張到胃痛&失聲.
過多幾年, 到時派中學又要失眠多次, 如今做父母真係好大壓力.

ANYWAY, GOOD LUCKY啦!!
‹ 上一主題|下一主題