用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ ...
樓主: snowball
go

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ [複製鏈接]

果個王SIR同Ms Tang 正一係光棍, 專扼家長$$

原帖由 1116 於 09-5-20 16:41 發表

:;pppp:

原帖由 snowball 於 09-5-20 16:26 發表
Hi Good_Daddy,

Please check pm

Please kindly PM me . Thanks  ..

Sent, please check pm

原帖由 conbird 於 09-5-20 17:09 發表
Please kindly PM me . Thanks  ..

嘩, 我今天入過佢地個網頁, 佢地真係做到好專業....如果唔係你講咗出黎, 都唔知佢地咁無品去呃人...
Thank you very much. 所以, 我們真係要開名的, 如果唔係大家都唔知道有呢d衰人存在....

呢間機構搞架比賽,我試過參加朗誦及繪畫.都係咁混亂.
上年暑假,囡囡係繪畫比賽中攞獎,通知得好遲,今日通知,聽日去攞.原來佢地租用左同一場地朗誦,之後攝左繪畫領獎時間.全部得獎小朋友都企係個台,安排混亂,連畫班姐姐都同我講,未見過咁亂架拎獎場面.真失禮!!

原帖由 小豆豬 於 09-5-20 17:47 發表
嘩, 我今天入過佢地個網頁, 佢地真係做到好專業....如果唔係你講咗出黎, 都唔知佢地咁無品去呃人...
Thank you very much. 所以, 我們真係要開名的, 如果唔係大家都唔知道有呢d衰人存在.... ...

係唔係北大搞嘅朗誦比賽, 都係唔掂呢?

好彩無join

其實聽落個比賽名好似好勁, 之前都想過join, 好彩無join.
咁有無其他好真係田徑比賽專門俾小朋友ga?

....luckily i see this post......as summer holiday is approaching....i want my kids to learn more ...............thanks for yr sharing...

yeah, i agree PKU=黑店

係, 所有以北大冠名既幼兒比賽都唔好參加呀!

原帖由 HeheBB 於 09-5-20 21:52 發表
係唔係北大搞嘅朗誦比賽, 都係唔掂呢?

記住, 所有以北大冠名既幼兒課程同比賽都唔好參加呀 !

原帖由 tenbaby 於 09-5-20 23:45 發表
....luckily i see this post......as summer holiday is approaching....i want my kids to learn more ...............thanks for yr sharing...

講到最後, 我覺得父母除了浪費金錢之外, 受害的都係小朋友, 係d不知所謂嘅地方上堂, 練完一大餐參加佢地搞比賽, 個比賽又搞到很亂, 真係貼錢買難受.  大家英明嘅家長不要再浪費金錢和小朋友的時間去買一些無說服力的 cert. 啦.

完全同意  

原帖由 eileenycm 於 09-5-21 17:03 發表
講到最後, 我覺得父母除了浪費金錢之外, 受害的都係小朋友, 係d不知所謂嘅地方上堂, 練完一大餐參加佢地搞比賽, 個比賽又搞到很亂, 真係貼錢買難受.  大家英明嘅家長不要再浪費金錢和小朋友的時間去買一些無說服力的 ...

我上網都有見過呢間機構. 我仲諗住帶個仔去暑期報名學朗誦.
好彩得你地提醒

回覆 1# snowball 的文章

Hi snowball,

可唔可以PM呢間黑店資料給我呀...

many tks.

I got a really bad experience last year so I didn't join any of their competitions. I think it just want to make money only.

原帖由 fyeung 於 09-5-20 18:07 發表
呢間機構搞架比賽,我試過參加朗誦及繪畫.都係咁混亂.
上年暑假,囡囡係繪畫比賽中攞獎,通知得好遲,今日通知,聽日去攞.原來佢地租用左同一場地朗誦,之後攝左繪畫領獎時間.全部得獎小朋友都企係個台,安排混亂,連畫班姐 ...

agree

他地這麼多年都係好混亂,

centre 一樣係超混亂 ,

Wong Sir 和其他人員都係超超超混亂,

他地的課程~~

對孩子一d好處都冇,

係我去過的最差"center"

呢d呃錢既機構, 而家愈來愈多, 佢地利用左家長既望子成龍, 求cert 心切, 就算你地點樣唱衰佢, 佢地又會好快另起爐灶, 卷土重來. 幾年前係有間係kowloon bay 既機構, 攪左個乜鬼傑出學生選舉, 而且都攪左好幾屆, 好多學校都蒙在鼓裡,

details sent, please check pm

原帖由 zakka069 於 09-5-21 20:58 發表
Hi snowball,

可唔可以PM呢間黑店資料給我呀...

many tks.
‹ 上一主題|下一主題