用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大角咀天主教小學(海帆道)家長會
go

大角咀天主教小學(海帆道)家長會 [複製鏈接]

大角咀天主教小學(海帆道)家長會

hi lam2hei, Bowiema:

我想這Topic會好D.

lam2hei

我個仔都有同我講你個女病了,沒有上學.天氣轉涼了要穿多件衫.

沙鎚我昨天問過Art老師,她說還有手指晝未做,叫我們先搜集資料回校.

Re: 大角咀天主教小學(海帆道)家長會

Hi  小孩子的天空 & Bowiema,

我來報到!

多謝關心! 但現在仍有
咳咳...佢一咳起來就好
麻煩. 氣管敏感, 好難清.

昨晩同今早, 好慘! 因為要個女
補做星期一既功課.

個女測驗約
七十致八十多分. 你地既小朋友呢?

Hi, 小孩子的天空 and lam2hei,

我都來報到lak......剛剛從學校回來, 佢地玩得好開心呀!! 不過好多小朋友唔識自己換衫, 我都有來來回回幫佢地抉換. (始終佢地都係細個).

希望有多d家長上黎我地個topic la......

Hi Bowiema,

有冇相"想"睇? 或者係度
講下.

唔該晒!

lam2hei,

佢地今日早會完就上課室, 交功課, 抄手冊(假期功課). 跟住可以換衫(不過好多小朋友唔識換, 老師又好忙)於是我就請英幫手.....之後佢地去禮堂玩英文既halloween games (p1-p3), p4-p6就在操場上玩. 不過我睇咗一陣就走咗lak....要趕返工. d photos 我upload咗就比你地睇la.....

lam2hei :

你女女氣管敏感可試下上午比佢飲杏霜(無糖),我個仔上個月咳了一個月,試過之後都ok在.

我仔仔測驗和你個女相若,第一次佢都唔知什麼是考試,OK 啦.  :

小孩子的天空 and lam2hei,

我upload咗 d 相 lak, 你地可以click入去睇下la.....(下面紫色的)

小孩子的天空,

Please check PM.

Bowiema

小孩子的天空 and lam2hei,

我upload咗今日旅行d 相, 你地click入去睇下la.....

Bowiema:
係咪好好玩呢! D相好
靚!

小孩子的天空:
我個女話你
同佢講過嘢. 我個女比較
怕醜! 唔係好識表逹自已. 但比起以前
好左好多了.

學校網頁已upload咗
前日萬聖節既相, 你地
click入去睇下la....

lam2hei,

我睇咗la....thank you....我都見過係囡囡lak...

今日阿仔返咗幼稚園玩halloween party呀!!

Hi 小孩子的天空 & Bowiema,

你地會幾時同佢地換
冬季校服?

我個女依家仲有
咳(通常在睡後沒久及睡醒後).

bye!

小孩子的天空, lam2hei,

我upload咗細仔學校既旅行相, 得閒就click入去睇下la.....

Kawaiine!

今日首日同個女着
冬季運動服.  佢今日要
打針, 你地有冇
"裝"到? 十二月三日親子活動, 你地一定
去架啦? 我地都
"裝". 我依家煩緊點樣
織披肩...我唔識, 但想以學校這項活動比個機會
自已去學!

lam2hei,

我都join咗十二月三日親子遊戲日, 不過義賣我只買咗遊戲卷jar....

我個女之前讀個間幼兒園既家長敎師會
會在學校義賣同一日去旅行, 所以我都係只
買咗遊戲卷, 而且仲未決定當日
去唔去到!

hi:

bowiema你個細仔好cute!

lam2hei你個女今日是不是去比賽?
我仔仔今日好驚打針,唔知佢會唔會哭?
十二月三日親子活動我會去,你呢?

佢無份去!
我老公會去.

我個女打完針,有發燒
37.7~37.9度. 沒有比
退燒葯比佢食. 不過佢就
好累! 但講起打針時
無喊, 就好精神! 佢話好累要瞓下, 點知
一瞓就瞓到今朝早! 今朝
無燒了! 可以返學了.

lam2hei,

我仔仔無發燒, 但佢話打之前好驚, 有小小喊, 老師叫佢勇敢d 唔好喊, 你係班長黎ga....so, 到打既時侯無喊, 佢話佢果班好多女仔都喊.

第2次測驗好快又黎la........
‹ 上一主題|下一主題