用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

醒目開學勳章

HIHI!ALL:
早人呀!相人無人夠我早開閘啦掛

布甸媽:係喎!我都忘記左問2b,呢輪心情係咪受天氣影響

2b:吾好意思呀!誤會左添,以為無pm又無人call我,攪吾成添.
偉哥真係好攪鬼喎 ,收工返黎仲問我,你今早係咪便得好暢快呢!

陽曆下個月呀!<去九香食補飛有電視框喎>九香係邊樹黎架....快的講我知啦!好心急啊!

好奈都無一套劇集能夠令我追得咁狠死...所以呢輪小左入場...

今日相公佢又去釣大魚,然後係tsun mun會我呀哥,一齊出黎買海鮮去我媽樹大食會........諗起的海鮮真係流晒口水呀!尋晚佢已經醃定秘制蝦醬雞翼.....正正正,食完呢餐先減肥...
體重直迫11xbetty上

原帖由 bettylam 於 09-5-28 07:28 發表
HIHI!ALL:
早人呀!相人無人夠我早開閘啦掛

布甸媽:係喎!我都忘記左問2b,呢輪心情係咪受天氣影響

2b:吾好意思呀!誤會左添,以為無pm又無人call我,攪吾成添.
偉哥真係好攪鬼喎 ,收工 ...

Dear Betty

我地一早講左,唔會為左要齊人一再延期,純粹講緣份,所以最後係四人幫聚會

九香係九龍香格里拉,到六月尾都做緊生日正日去食補飛會按壽星公/婆歲數做電視框,即係如果您 90 歲,俾 10% 就可以走人,優惠係 6 - 12 位,快 D 諗諗啦 當然阿仔或者阿女生日去就唔抵啦

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-28 01:43 發表
2b,

雖然大細水好快就升上F.3, 但係您唔駛 wor~~~~

vivi

呢個 係慨歎時光飛逝,別無他意 ~~

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-27 23:59 發表
長老,

呢點大家都公認架啦

vivi

一隻筷子係敲唔響既 ....

竟然無落雨,係屋企露台睇緊龍舟 。。。。

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 10:24 發表
竟然無落雨,係屋企露台睇緊龍舟 。。。。

大家晏晨好 祀端午節愉快

2b

雖然我家'茅'露台, 不過仍可係窗望出河道睇龍舟, 今朝7點幾已經俾炮竹聲加鑼鼓聲叫醒, 一字排開的花艇旗幟飄揚, 好有節日氣氛

整緊椰絲啫哩糖的長老

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 10:23 發表

vivi

一隻筷子係敲唔響既 ....

2b

我'拉'您做到筷子姊妹花, '巧'唔'巧'

'Kowloon, Kowloon, Hong Kong, it just for you and me'

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 11:09 發表

大家晏晨好 祀端午節愉快

2b

雖然我家'茅'露台, 不過仍可係窗望出河道睇龍舟, 今朝7點幾已經俾炮竹聲加鑼鼓聲叫醒, 一字排開的花艇旗幟飄揚, 好有節日氣氛

整緊椰絲啫哩 ...

長老

我今朝做左懶豬,十點先起身呀,開左冷氣咪乜都聽唔到囉

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 11:12 發表

2b

我'拉'您做到筷子姊妹花, '巧'唔'巧'

'Kowloon, Kowloon, Hong Kong, it just for you and me'

長老

好在呢度仲 有 ni he wo (you & me ....)

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 11:19 發表

長老

我今朝做左懶豬,十點先起身呀,開左冷氣咪乜都聽唔到囉

2b

您係住半山兼極高層喎, 點同我只係住中層, 又近河道, 雖然都有開冷氣, 不過仍然好似在現場一樣震撼 家中兩位少主8點已起床, 今朝9點有佢0地最期待嘅NBA Playoffs live - 高比仔有份出場呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 11:27 發表

2b

您係住半山兼極高層喎, 點同我只係住中層, 又近河道, 雖然都有開冷氣, 不過仍然好似在現場一樣震撼 家中兩位少主8點已起床, 今朝9點有佢0地最期待嘅NBA Playoffs live - 高比仔有份出場呀:noth ...

長老

我地都睇左一陣 ESPN 呀

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 11:20 發表

長老

好在呢度仲 有 ni he wo (you & me ....)

2b

當然啦, 我怎捨得留低您嘖 (肉麻嘛)

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 11:34 發表

長老

我地都睇左一陣 ESPN 呀

2b

今朝'粒珠'有得免費睇....好緊張呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 11:58 發表

2b

當然啦, 我怎捨得留低您嘖 (肉麻嘛)

長老

咁我咪要老懷安慰 ?

大家晏晨

太后
您有無話比betty知 呢個電視框
基本上已經book到full晒架0拿喎  

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 10:21 發表

Dear Betty

我地一早講左,唔會為左要齊人一再延期,純粹講緣份,所以最後係四人幫聚會

九香係九龍香格里拉,到六月尾都做緊生日正日去食補飛會按壽星公/婆歲數做電視框,即係如果您 90 歲,俾 10% 就可以走人,優惠係  ...

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:09 發表
大家晏晨

太后
您有無話比betty知 呢個電視框
基本上已經book到full晒架0拿喎  

格格

未有您首肯,我點敢亂講野呀

太后,長老
格格今朝係電視機都睇左一陣沙田龍舟競渡
無您地咁好可以離遠觀望呀...現在唔駛講我地
3座山係度做緊乜野架啦

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:02 發表

長老

咁我咪要老懷安慰 ?

2b

咁您又未到'老懷安慰', 最多係受寵若驚

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:13 發表
太后,長老
格格今朝係電視機都睇左一陣沙田龍舟競渡
無您地咁好可以離遠觀望呀...現在唔駛講我地
3座山係度做緊乜野架啦

格格

我家下都選擇坐梳化睇直播,岩岩係大學龍舟隊比賽呀 樹關露台見唔到終點呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 12:13 發表

2b

咁您又未到'老懷安慰', 最多係受寵若驚

長老

係既係既
‹ 上一主題|下一主題