用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

長老,太后
大山都轉去 明珠台 睇左一陣 NBA呀
暑假都幫佢報左個籃球訓練班,希望佢可以
運動下..跳下...高d又高d...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-28 11:27 發表

2b

您係住半山兼極高層喎, 點同我只係住中層, 又近河道, 雖然都有開冷氣, 不過仍然好似在現場一樣震撼 家中兩位少主8點已起床, 今朝9點有佢0地最期待嘅NBA Playoffs live - 高比仔有份出場呀:noth ...

兩條友仔好鬼麻煩
一個係廳,一個係房..就我老人家大聲 兼兩邊走
一陣又話阿哥開冷氣我又要開 ,依家入左房溫
又搞搞陣真係 都0黎埋...

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:17 發表
長老,太后
大山都轉去 明珠台 睇左一陣 NBA呀
暑假都幫佢報左個籃球訓練班,希望佢可以
運動下..跳下...高d又高d...

格格

大山有您同巨山既優良傳統都唔慌會矮細喇,放心吧

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:22 發表
兩條友仔好鬼麻煩
一個係廳,一個係房..就我老人家大聲 兼兩邊走
一陣又話阿哥開冷氣我又要開 ,依家入左房溫
又搞搞陣真係 都0黎埋... ...

格格

記住,小朋友既專注力係同年齡成正比架 今日咁涼爽都要開冷氣 ?

太后
龍舟就無得睇 龍船就要教細山點樣畫,又話要加
幾多個人,一陣搞掂晒又話唔係咁,要畫多一條龍舟夾埋佢變隻坐得穩0既船...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:16 發表

格格

我家下都選擇坐梳化睇直播,岩岩係大學龍舟隊比賽呀 樹關露台見唔到終點呀

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:28 發表
太后
龍舟就無得睇 龍船就要教細山點樣畫,又話要加
幾多個人,一陣搞掂晒又話唔係咁,要畫多一條龍舟夾埋佢變隻坐得穩0既船...

...

格格

上網搵張圖片俾佢參考下得唔得呀 ?

太后
大山係班中唔算係高人呀..有幾位同學都高佢大半個頭
但佢地d爸媽又無我同巨山咁高頭大馬喎 真係
唔知點樣解架喎 ,所以仲唔谷下大山咩....

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:25 發表

格格

大山有您同巨山既優良傳統都唔慌會矮細喇,放心吧

太后
大山好古古怪怪驚晚黑
d蚊飛入來咬佢又喜歡關門閉戶 兩個
習慣晒開冷氣,依家我幫佢打開晒窗簾同開窗,開埋房門
仲空氣流通兼涼爽添...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:26 發表

格格

記住,小朋友既專注力係同年齡成正比架 今日咁涼爽都要開冷氣 ?

太后,
多謝提醒..所以溫下又透下囉 0岩0岩溫完中國
四大發明同暗室之后,家下又開大富翁同飛行棋..生兩個
有得互動玩下又幾好0既

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:26 發表

格格

太后
我有呀..等佢照住d人0黎畫,另外老師都派左張龍舟圖
比佢照住畫,一陣我地印住畫多張調轉佢填埋顏色夾埋
佢又交得貨了

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 12:34 發表

格格

上網搵張圖片俾佢參考下得唔得呀 ?

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:45 發表
太后
大山係班中唔算係高人呀..有幾位同學都高佢大半個頭
但佢地d爸媽又無我同巨山咁高頭大馬喎 真係
唔知點樣解架喎 ,所以仲唔谷下大山咩....

...

格格

每個小朋友既發育時間表都唔一樣,樣樣野都要同人比,好辛苦 je ........... 我大 B 要到 F.3 先開始飆高架

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:48 發表
太后
大山好古古怪怪驚晚黑
d蚊飛入來咬佢又喜歡關門閉戶 兩個
習慣晒開冷氣,依家我幫佢打開晒窗簾同開窗,開埋房門
仲空氣流通兼涼爽添...

...

格格

大山怕黑,我覺得因為您自細都伴睡囉

成日關窗開冷氣對佢地氣管唔好架,要小心呀

原帖由 alicetong 於 09-5-28 12:56 發表
太后
我有呀..等佢照住d人0黎畫,另外老師都派左張龍舟圖
比佢照住畫,一陣我地印住畫多張調轉佢填埋顏色夾埋
佢又交得貨了

格格

印住畫可能會好低分喎 反為我覺得老師會 buy 全部自己畫既有創意 D 喎

太后
我諗都係喎...大山呢一年高得快左..已經追過左好多
同學,可能佢屬於遲標高一類,我無同人比..唔通格格
依家打籃球仲有得高咩 第3期發育乎..即係最
好係佢發肯時期做多d伸展運動,游水呀..籃球呀咁0者.
巨山幫佢報左個美式桌球班.等佢又玩下囉..返到大陸
會所都有同爸爸去玩架...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 13:00 發表

格格

每個小朋友既發育時間表都唔一樣,樣樣野都要同人比,好辛苦 je ........... 我大 B 要到 F.3 先開始飆高架

太后
細山係照住畫唔係印..我地已經有一張完成品,用
完成品out line佢出0黎夾埋做隻船0者 係自
家創作架

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 13:03 發表

格格

印住畫可能會好低分喎 反為我覺得老師會 buy 全部自己畫既有創意 D 喎

原帖由 alicetong 於 09-5-28 13:05 發表
太后
我諗都係喎...大山呢一年高得快左..已經追過左好多
同學,可能佢屬於遲標高一類,我無同人比..唔通格格
依家打籃球仲有得高咩 第3期發育乎..即係最
好係佢發肯時期做多d伸展運動,游水呀..籃球呀咁0者.
巨 ...

格格

我大 B 到中三都仲俾人問小學幾年級呀 。。。 家陣咪一樣有人讚佢生得高大

太后
係囉 加埋睇 戲嚇親....
所以我要佢開窗等空氣流通囉..就算晚黑開冷氣
都會留氣窗縫等新鮮空氣入少少來

原帖由 2bzmummy 於 09-5-28 13:02 發表

格格

大山怕黑,我覺得因為您自細都伴睡囉

成日關窗開冷氣對佢地氣管唔好架,要小心呀

原帖由 alicetong 於 09-5-28 13:08 發表
太后
細山係照住畫唔係印..我地已經有一張完成品,用
完成品out line佢出0黎夾埋做隻船0者 係自
家創作架

格格

係課餘活動定要交俾老師既先 ?

太后
準備同細山送大山去老師度囉..有時間再傾過呀

原帖由 alicetong 於 09-5-28 13:10 發表
太后
係囉 加埋睇 戲嚇親....
所以我要佢開窗等空氣流通囉..就算晚黑開冷氣
都會留氣窗縫等新鮮空氣入少少來

格格

小朋友睇乜鬼野鬼戲呀,搵黎搞 。。。。 快 D 放生細山啦
‹ 上一主題|下一主題