用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

HI~我都收到信,打算報讀暑期班.

請問大家知唔知道P.1是點分班法?

hi all,
我囝囝是來自真光幼稚園,7月1日的畢業典禮老師話多數可以舉行 .

Hi 各位1C班家長

大家好, 我囝囝都係讀呢班KA~

我都仲未開唔到份問卷

原帖由 QQ2003 於 09-9-7 08:44 發表
CCW,

你仲未開倒份問卷牙.... , 你不如打電話去問下學校, 我記得份功課好似11/9前交, 都仲有時間

Hi CCW,
亞仔話今日小息都仲係坐o係班房,唔知幾時先可以出去呢,仲有佢話班主任仲未係全英文教書,唔知真唔真

原帖由 CCW 於 09-9-7 10:17 發表
COCO0624, Nicolelau : 歡迎歡迎~~你地仔女有無講呢輪o向學校點呀?

QQ2003 : 我叫左老公返公司用其他電腦開下睇下睇唔睇到張問卷先~~我見你o向 e-class個 class directory加左QQ張相呀, 請問你點加上去架? 我估好 ...

WAI888,

要做GS Book Ch.1 P.3 ,貼相o個板.

原帖由 WAI888 於 09-9-7 21:30 發表
各位1C家長,

請問知唔知General Studies有無功課做,多謝晒

QQ,
想問下佢係返屋企先寫,定係在學校已經寫好呢?因為亞仔拎本生字簿返屋企時已經做晒,我都係唔信寫一行ar

原帖由 QQ2003 於 09-9-7 21:35 發表
吓.....真係做一行 , QQ同我講做一行ga, 但我唔信佢, 叫佢做晒成版, 因為以前未試過寫咁少, 咁我要同佢say sorry 同埋要幫佢擦番

我地本WB都唔見左, 亞仔又係話無收過 ,我都係叫佢明天睇下柜桶,不過聽完大家咁講,應該都係比老師收左.

原帖由 yinsinmama 於 09-9-8 19:20 發表
依..我阿仔返來都話唔見左本WB, 都好緊張話驚, 又話肯定無收過! 我同佢講或者自己漏在在柜桶, 叫佢明天再回校睇下先囉.  其實WB昨天係功課, 可能真係收左都唔定, 如果唔係點會咁啱都唔見左!而且又有名, 唔洗驚!:funn ...

我地決定星期六返學校O個個樂器班.

原帖由 CCW 於 09-9-8 10:02 發表
琴日我又無問阿女係點上小息, 不過佢之前講過出禮堂小息時, 都係要排番自己o個行o個個位, 坐o向地下小息架喎.....Kylie 份中文功課都係差不多o向學校完成左。
請問你地會唔會今個星期六返學校做o個個樂器班"因"選呢? ...

請問大家買左中文補充作業未呢?是樂思出版的,thx~

但係補充練習出版社係樂思, 連住書o個本叫啟思........,係咪同一本呢?

原帖由 ejwong 於 09-9-9 21:35 發表
According to my daughter,
中文補充似連住本書架, 老師叫佢地分開兩本包.

亞仔都係咁講,星期一有7個無返學,佢星期六都有發燒,好彩星期一無事ja,佢同我講課室冷氣都幾凍,唔知關唔關事呢

原帖由 QQ2003 於 09-9-15 11:39 發表
QQ話琴日有7位同學有病冇返學, 為怕傳染.....所以要全班同學帶上口罩

其實我都有d亂,仲有就係有時唔見左d書,真係唔知係收左定係唔見左,唯有check緊d啦

原帖由 idachan 於 09-9-15 22:03 發表

我諗到頭都大,都唔知核對學生資料是什麼?是手冊或是e-class的個人資料??

今日1c班真係幾多功課,睇來清閒既日子已經過去

原帖由 yinsinmama 於 09-9-16 20:56 發表
我細仔今日回家好多功課要做包括Monday嗰D!mouth:" /> 做到死死吓 好彩佢都好合作同明白事理之前兩日在家hea左咁開心, 今日自然要還番出來!

另外睇見今日D中文worksheet 都幾多字要寫, 各位家長日後大 ...

1C:
請問大家,有無收到一張紙條上面寫了,要交家教會會費$120? 唔明點解沒有任何通告及是否一定要參加?

1C
我之前無交過ka,咁係咪即係一定要入呀?我都覺得佢地好亂.
想問下1C班家長,你地d小朋友返學慣唔慣&開唔唔心?上一份ge.homework 我覺得對小朋友來講,好似真係太深,大家又點睇?

原帖由 ISABELSIN 於 09-9-23 23:57 發表
1C

Me too, 一早已經交咗, 所以我寫在手删話比老師知在那天交及收據号,唉!!!我覺得学校好亂.

回條?

原帖由 WAI888 於 09-9-24 22:52 發表
1C

我個仔讀1C,他話返學開心,不過有時話好多功課做,另外,請問你知唔知購買習作回條幾時派,不過今日已補買,已派File駛唔駛帶返學校

我都搵緊呢樣功課?唔知係咪My Pals o個本Grammar呢?但又搵唔到呢本書?

原帖由 ISABELSIN 於 09-9-25 22:06 發表
1C - This is what homework, who can tell me???

Lit. : Grammar task P.18 in somewhere in the world

OIC ,係Somewhere in the world.
thank you ejwong

原帖由 ejwong 於 09-9-25 22:37 發表
Parents of 1C,

Grammer task in p18 of the reader.

Cheers
ejwong
‹ 上一主題|下一主題