用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
樓主: CCW
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

WAI888,
我有收過通告,作業已經派左,CD我無買,所以唔知.
或者有無其他家長有買CD?係咪都未攞呢?

原帖由 WAI888 於 09-9-26 01:16 發表
Coco0624,

其實我已經交咗錢,不過我唔知係咪曾經有派過通告,現時仍未攞到CD

回覆 3# WAI888 的文章

我都係收左2個

原帖由 WAI888 於 09-9-29 23:35 發表

COCO624,

但中文老師話將工作紙放在FILE內,定係有D遲D派

WAI888
我記得未派4個FILE之前,亞仔已經講要買個FILE放中文工作紙,所以我買左1個

1C
亞仔94分無星wo

原帖由 QQ2003 於 09-10-16 21:20 發表
chrwan,

90分以上有摘星 , 我地1C冇咁講喎!

亞仔借了2本,其中一本是"The Royal Broomstick".

原帖由 ejwong 於 09-10-17 22:38 發表
I think only 1 book report is needed.

My daughter said that all 1C students borrowed the same book "The Royal Broomstick".

Is she right?

零九至一零年度

使用「越讀有趣」、「廿一世紀現代數學網」及「網上電腦書」的資料

1. 網址:
HK Reading 閱讀越有趣

(十月三日才正式使用)

http://www.hkreading.com/
廿一世紀現代數學網

(十月六日才可使用)

http://pmaths.moderneducation.com.hk/edu_platform/login/student/primary/mathsIII/index.jsp
網上電腦書
(現可使用)

http://ebook.silicon.com.hk/sfaeps/login.php

提示:以上的網址均可在eclass的Campus Zone頁內的Campus Links找到(見下圖)

2. 預設的登入身份及密碼:

網站

登入身份

密碼

閱讀越有趣
sfa1a01
已放在eclass的個人資料內的 ”Mobile” 格中。見下圖。按「學生證」,然後再按 “More” 便可看到。
廿一世紀現代數學網
sfaepsxxxxx
網上電腦書
sfaxxxxx

註:1a 是班別
01 是班號
請按你自己的資料輸入

xxxxx 是使用eclass身份登入的五個數字

謹記個人密碼切勿讓別人使用。

原帖由 jujumama 於 09-11-3 01:07 發表
但老師沒有派過密碼喔, 怎樣申請?

亞仔都無帶摘星簿,佢話[老師講左唔會補,唔知真唔真?

原帖由 CSo 於 09-11-13 14:32 發表
想問問中文科摘星係唔係作文好就有?因囡囡今日無帶, 唔知有無得補番呢?

請問有無家長知道, 是否原班同學仔一齊升埋同一班呢?
會唔會再編班?.?

Thanks leungkit:)

原帖由 leungkit1005 於 10-7-5 21:57 發表
按全級名次編班 1(A), 2(B), 3(C), 4(D), 5(D), 6(C), 7(B), 8(A), 9(A)......
‹ 上一主題|下一主題