用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
樓主: CCW
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

yinsinmama,

謝謝! 加油呀!:

原帖由 yinsinmama 於 09-11-4 18:00 發表
wynma,

同MinnieMinnie講差不多(因我大仔性格並不會詳細地講出形式), 而且今天剛好巳post左資料於e-class內.  大家一齊努力!!

jujumama,

你可以問吓其他同學仔架!

原帖由 jujumama 於 09-11-5 14:09 發表
Thanks, Wynma.

我是 1A, 但沒收過喔.  唔記其他同班有沒有收過?

chrwan,

其實普通話係考D咩架? 普通話老師真係好好, 叫D小朋友唔好記住D分數, 佢梗係唔想佢地唔開心喇。我覺得這個老師是真正關心學生的, 值得一讚!

原帖由 chrwan 於 09-11-5 22:49 發表
QQ2003,

QQ生日快樂呀! 仔仔睡覺前話秘密給我聽 , 原來是qq生日.   話考完試選份禮物給qq.. 大家 努力呀!

我地普通話老師只是說唔好記住D分數...  

...

到現時為止都未同學生對番D考試卷bor! 唔通今年唔會對卷? 咁D學生咪唔知自己錯咩lor?

唔識做網上功課:在校網內的Powervoice錄唔到音,果條StandBy的bar打左個X,錄音時無反應,收唔到聲音,但在電腦的錄音程式又可以錄到音喎,有無人搞得掂呀,唔該!

終於考完試啦! 可以輕鬆吓啦! 你們有冇安排Easter Holiday 去邊度玩呀? 有咩地方好介紹呢?

嘩! 好恐佈呀! 今日1D都有5個冇返學呀! 一定要帶口覃呀!

請問係咪班主任同D學生講架? 咁要唔要家長到學校取呀? 還是只係派給學生呢? 謝謝!

原帖由 leungkit1005 於 10-4-12 17:42 發表
下星期一(19/4)才派成績表

吓? 咁D家長咪冇得同老師傾吓學生的進度囉?  

原帖由 leungkit1005 於 10-4-12 22:21 發表
今天放學後, 佢話班主任今日宣佈的
(如果要家長到學校取,一定預早通知, 所以我估只係派)

請問這幾天有人收到學校電話嗎?開家長會時校長話如果派成績表前幾天收到學校電話的話,就表示:(1)你的子女考全級頭十二名,有書劵獎勵。(2)你的子女要留班。你們驚唔驚呀?我想知到你們是否真的有人收到call呢?可否報吓料呢?謝謝!
‹ 上一主題|下一主題