用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
樓主: CCW
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

我囡囡都係1C班 (Yannes Yau, from St. Johannes)

FYI.  I have counted total 43 students in 1C class.  16 nos. of girls and 27 of boys.

Hi, I'm Yannes (1C) 媽咪,上星期五派番餘下既新書,唔知你地有冇"愛與生命"呢? 聽聞是一個file not a book.

原帖由 CCW 於 09-9-9 10:07 發表
yinsinmama, coco0624 : 真係奇怪點解我地d小朋友都話老師無收到本WB, 而事實本書又唔見左.....我問左littlekid (之前我地o向學校認識左交換左電話), 佢仔仔Leo話係老師收左, 咁唔通我地三個小朋友都發緊夢? 真係一 ...

CCW,

You're welcome!

我都估可能係老師keep起左,原來每班老師做法都唔一樣,都好似有幾大分別。

原帖由 CCW 於 09-9-9 11:32 發表
Cso : 我都無"愛與生命", 唔通老師抽起左放O向學校?
原來琴日就係你女帶我女去教員室, 唔該曬~~

我問隔離1D班, 佢地都未教past tense wor~~佢地個quiz係spelling past tense既生字only.  我地1C班都完全冇講話要默添, 我問呀囡佢都話未教, 但唔知真定假。

原帖由 CCW 於 09-10-14 12:16 發表
請問1C係咪真係教左Past tense架喇, 我女好似唔多曉....

我都未問呀囡,只記得問佢中文評估識唔識,o麥今日默就即時知幾多分呀! 等我問吓呀囡先。

原帖由 ISABELSIN 於 09-10-27 15:24 發表
1C

亞女今天Pre Dict assessment成績好差呀......佢話有人0分添, 慘啦, 点算好星期四就到啦

想問問中文科摘星係唔係作文好就有?因囡囡今日無帶, 唔知有無得補番呢?

請問1C班家長, 你地個小朋友本摘星簿係唔係自己到,因為我個囡囡冇左本摘星簿很久, 我問佢佢話老師收左。但收了好久啦, 我諗唔通佢唔見左? 所以問吓大家。

Hi CCW & littlekid,

我個囡本摘星簿都大大話話冇左成個月啦~~但littlekid同我一樣個小朋都話比老師收左, 但CCW就有, 都唔知唔見左定仲係老師到添??

CCW,

你個小朋友本摘星簿之前有冇比定老師收過呢??

原帖由 littlekid09 於 10-1-10 15:39 發表
Hi 1C 家長,

我個小朋友本摘星簿都不在, 佢話老師收, 收了好久.

Hi CCW,

請問本摘星簿有冇teacher comments??????
‹ 上一主題|下一主題