用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-2010入讀嘉諾撒聖心幼稚園UK班
樓主: candietweety
go

2009-2010入讀嘉諾撒聖心幼稚園UK班 [複製鏈接]

紀紀會同lorraine同班.  hee hee, 仲一齊去合唱團啊!  

原帖由 mamummy 於 09-6-4 11:00 發表
a.m.
UKA
小小鳥----小鳥--------------------------LKB

UKB
Audrey (紀紀) ---Chan Wing Yee--------------LKA
Lorraine--mamummy-----------------LKB

UKC
Jady------Sandy-----------------------LKC
Yan-Nam--Ah Fay ...

凱嵐依家同紀紀讀LKA, 仲聽紀紀講佢都係UKB.  是不是跳班讀小一?

問過老師關於今個星期的交通安全隊, 要穿制服, 如要影學生相, 學校會提供校服. 當日家長毋須出席.

可能我坐得遠, 又掛住同其他媽咪八卦, 所以又唔覺得好特別.  anyway, 她是交通安全隊的, 所以紀紀也認識她. 紀紀話佢好乖呢!

原帖由 mamummy 於 09-6-12 12:32 發表
上星期生日會見識到, 我都有d擔心mouth:" />

同hubby提起, 佢立即知係邊個, 因上學期興趣班觀課見過, 好似完全失控, 令佢印象深刻  

Thank you for your info!

原帖由 candietweety 於 09-6-13 13:27 發表
今日打去聖心幼稚園,又打過去津小問過負責小一入學嘅陳老C,下星期六20/6講座取消,下星期i-parent會公布,可能會改8月尾!叫我地留意i-parent

我都覺.

原帖由 jadysandy 於 09-6-15 21:53 發表
LK 功課好似唔多, 是嗎 ?

12/6 : 洗, fish, 工作紙

15/6 - 19/6 : 主題書, 聖經功課, 新聞分享 only
                     是不是不用寫字 ?
                     這樣好似比家長做, 多過小朋友做喎 ? ...

乜咁啱啊, 我昨日都有醒阿女.
我話不如scan左佢, email俾陳老師. 跟住佢就知衰.
And then
我就話減少quantity, 但不能再求其.

原帖由 candietweety 於 09-6-25 22:00 發表
無學番,個囡開始心散,今日做d低質素功課俾我,D野求其畫,掛住玩,我地番黎狂鬧,擦晒,重做,今晚無得玩親子遊戲,並警告有下次就寫手冊話俾羅老C知!

Can you ask Lucia to have positive effect on Kei Kei's work?

原帖由 yanyan04 於 09-6-26 22:06 發表
to my surprise, YanYan's handwriting is improving!  I think she knows I will never let her play if she did not write it neatly!!

Haha, 我都放棄左好耐.  好似從week1的新聞分享已

我地同lucia一家星期日去飲茶, 因為估一定8號風球, 後來issac (lkb) 一家人坐我地隔離, and then 小朋友有小朋友玩, 阿媽有阿媽傾, 阿爸就食食食

今天收到校車證.

12/9 9.00 - 12.00 pm 高班家長會

check iparents for more info

No problem lah.  We will entertain ourselves.  Haha.

原帖由 candietweety 於 09-11-25 20:07 發表
有事相求,由於小小鳥相識滿聖心,我怕招呼不週,可否請各網友幫忙,
如紀紀/樂恩/馬穎媽媽幫忙照顧UKB的媽咪;
琳琳/思宇/欣楠媽媽幫忙照顧UKC媽咪;
可以嗎? ...

No idea!  But also very happy to hear that!!!  I guess there are only a few girls go for P1 school interviews, most will stay at Sacred Heart, or wait for lucky draw.  During P1 seminar, Sr. Wong said ~ 80% girls go to SH am and pm, with pm slighly > am.

Broadband, is your girl currently at SH?  

原帖由 broadband 於 09-12-29 10:35 發表
聽講有UK同學仔入了SPCC, DGJS. 請問你地知唔知大概各有幾個?
‹ 上一主題|下一主題