用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 自組playgroup kindermusik沙田區 - 差兩個"our time" ...
go

自組playgroup kindermusik沙田區 - 差兩個"our time"

<ellen_l>
我問過kindermusik, 佢哋係中大, 馬鞍山雅典居同聽濤雅苑都可以開班, 夠開2班的話可以自己選擇時間, 例如中大本身係星期四下午, 可以改星期六.

我會報village, 想佢開星期六, 其他既班你哋都可以考慮架:
village, 0-18個月, $1680 共8堂
our time, 18個月-3歲 $3066 共15堂
imagine that, 3-5歲 $3066 共15堂
sing along, 2-4歲 $1344 共8堂
english story time 2-6歲 共8堂

http://www.kateskids.com.hk/curriculum.html

如有興趣請留名, 夠人我會打去問下詳情點安排.   
bk name, 班別, 日子, 小朋友數目
ellen_l, village, Sat, 1 bb
kerkermui, our time, Sat/Sun, 1
pumpumpurin, village, Sat, 1 bb
teacats, village, Sat(noon)/Sun(morning), 1
shuna, our time, Mon pm/ sat/Sun, 1BB (Kowloon tong or Ma On Shan are both ok
Fishtai,village,Sat,1BB
pretty_p, village, sat/sun, 1

我想報SUN Morning - Village , 我BB 13個月大 ! Thanks!

我想幫囡囡報名呀!

meowchu, village, SAT/SUN, 1BB

Thank you!

原帖由 pumpumpurin 於 09-6-4 15:24 發表

我問過kindermusik, 佢哋係中大, 馬鞍山雅典居同聽濤雅苑都可以開班, 夠開2班的話可以自己選擇時間, 例如中大本身係星期四下午, 可以改星期六.

我會報village, 想佢開星期六, 其他既班你哋都可以考慮架:
village,  ...

Village 就夠人..再多一個就可以開兩組...咁就可以去報名

pumpumpurin, village, Sat, 1 bb
teacats, village, Sat(noon)/Sun(morning), 1
pretty_p, village, sat/sun, 1
anpanman626,Village ,SUN Morning , BB13M
meowchu, village, SAT/SUN, 1BB

Our Time都仲係差兩個bb
kerkermui, our time, Sat/Sun, 1
shuna, our time, Mon pm/ sat/Sun, 1BB (Kowloon tong or Ma On Shan are both ok

我打咗去問, Chinese University 只可以星期一至五開.  以前開班既地方都係啲媽媽幫手book 既, 多數係club house. 我會check 吓馬鞍山聽濤雅苑有冇得book.  

不過佢哋好奇怪, book club house 既費用唔係佢哋出, 要媽媽share......當然人多share 好啲啦.  所以我哋要夾下價.  如果你哋住嗰度有club house, 麻煩幫手check 下.  

時間: 星期六中午前, 45分鐘

多人share應該唔係好貴既...
..唔該哂你先

ellen_l

我可以check 吓帝堡城club house有冇得book.  Let you know later.

pumpumpurin

我囡囡就快15個月大, 如果join Village嗰班, 玩多兩三個月又要轉去Our Time. 請問可唔可以而家報Our Time呀?

原帖由 pumpumpurin 於 09-6-5 13:54 發表
Village 就夠人..再多一個就可以開兩組...咁就可以去報名

pretty_p, village ...

我個bb都十七個月喇...都係諗住試下village先....之後先去ourtime...因為佢都係第一次去playgroup...所以想比佢同d細d既bb玩下先...

各位

帝堡城club house有得book塲呀!  $60 per hour.  最快要到27/6 am 先有位.

原帖由 meowchu 於 09-6-6 09:10 發表
ellen_l

我可以check 吓帝堡城club house有冇得book.  Let you know later.

ellen_l

而家人數都有番咁上下...只不過GROUPING 個度可能唔係好配合....會唔會我地可以打左去問下咁樣可唔可以CONFIRM 個COURSE先?

話時話, 大家點睇社區會堂/康文署室內運動場呢?  大家收集下資料再討論, 好嗎?

佢哋星期三開例會, 綜合我同佢哋講咗幾次電話, 估計會討論以下事項:
(1) 開唔開班, 由邊個導師教 (好似話揾個住得近既教)
(2) 原來依家有2-3個bb由馬鞍山去中環上堂(指定跟某個導師), 會問下呢3個bb轉唔轉返去馬鞍山  
(3) Chinese University 嗰啲點安排
(4) 要幾大間function room, 佢哋會去場地望下再決定.

meowchu, 幫你問咗啦, 佢話依家our time有啲細b係17個月, 佢提議你先去village, 到時再轉去our time.  

夾價時間 -----
meowchu 帝堡城 $60 per hour.  最快27/6 am.
ellen_l 聽濤雅苑 $10/hr (15人), $80/(30人). 每兩星期book 1次

ellen_l

Thanks for asking the question for me.  In this case, my daughter will join the Village playgroup.

原帖由 ellen_l 於 09-6-8 12:17 發表
話時話, 大家點睇社區會堂/康文署室內運動場呢?  大家收集下資料再討論, 好嗎?

佢哋星期三開例會, 綜合我同佢哋講咗幾次電話, 估計會討論以下事項:
(2) 原來依 ...

等我幫手問下雅典居...明晚再Touch base 呀!

Hello every parents.....I m a new comer & also lived in MOS!!!! I would like to join yours private playgroup....can I???? My Info below....

yikyaubabepig/village/anytime with afternoon/1bb

thx a lot!!!!!

also post my e-mail to all if other info -
[email protected]

醒目開學勳章

個時間可唔可以sat 下午呀,因我要返工...帝寶城係最fit我
我之前係欣廷軒試過兩堂kindermusik,後來因佢地book場問題開唔成(沙田區)

Hello Ellen_l,

I want to join.
Ada, village, Sat(noon), 1 bb

原帖由 ellen_l 於 09-6-8 12:17 發表

(2) 原來依 ...

Dear Ellen_I,

夾價時間 -----
meowchu 帝堡城 $60 per hour.  最快27/6 am.
ellen_l 聽濤雅苑 $10/hr (15人), $80/(30人). 每兩星期book 1次
而雅典居, 我地可考慮用club house 的舞蹈室. $30/hr. 可容納30人. 星期六早上, 下午均未人有BOOK. 最快13/6 (六) 都有. 舞蹈室一邊牆有鏡, 亦有CD機任用. 乾淨, 事前仲可以同阿姐講有bb會用, 再幫手清潔下.

有媽媽提我, 如有需要可在同層的BB遊戲室搬少量的用具或玩具到舞蹈室使用.

如有興趣, 可考慮約我, 甚至叫埋Kindermusik的負責人一起看看地方.

剛打去問左kindermusik..
佢話 Ken Robinson 星期六下午available..
可以4/7第一堂..
地點馬鞍山..(聽唔到什麼屋苑)
開班就要至少一班 village 及一班 ourtime...而大家報名多數都係揀village...得三個ourtime...village 又好似人多得濟???

所以要睇睇有冇bb 係十七個月左右...又行得穩就可以去our time group (據職員所說)
佢會呢一兩日覆實我個時間...

village
1.ellen_l
2.teacats
3.Fishtai
4.pretty_p
5.anpanman626
6.meowchu (confirmed, thx)
7.yikyaubabepig
8. Ada (confirmed, thx)

Our Time
1. kerkermui
2. shuna
3. pumpumpurin
4. ????????????????

如果可以請pm 大家既電話/email 比我...以確實真係參加, 並方便聯絡

謝謝

唔該pumpumpurin 既update, 可能係你打咗去問, 佢哋係12點都覆咗我.  其實我係沙田同馬鞍山媽媽會都留咗個message, 希望有媽媽會對our time 有興趣.

暫定:
日期:
最快7月4號
時間:
星期六2:30pm. 我話bb通常要瞓晏覺, 可唔可改上午. 如果星期日上午我哋ok, 佢要再問.  人多會開兩班,另一班最遲會係星期六4:30pm
地點:馬鞍山聽濤雅苑或者雅典居. 我估因為佢哋之前曾經係呢兩度開過班, 唔駛特別再睇場. 不過上次佢哋係雅典居開班,當時club house要求全部人都要係住客. 如果今次我哋去雅典居, 佢要做個proposal 俾club house再等回覆
導師:
Jaya Robinson, 係外國人, 淨係講英文

我哋要決定:
(1) 星期六2:30pm 定係星期日上午.
我自己覺得上午bb會精神啲學習自然會好啲.

bk name, 星期六, 星期日, bb月齡
village
1.ellen_l , 唔想但係冇得選擇情況下都ok, ok, 12
2.teacats
3.Fishtai
4.pretty_p
5.anpanman626
6.meowchu (confirmed, thx)
7.yikyaubabepig
8. Ada (confirmed, thx)

Our Time
1. kerkermui
2. shuna
3. pumpumpurin
4. ????????????????

夾價時間 -----
mamameee 雅典居, $30/hr. 30人. 最快13/6 (六)