用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) ...
樓主: k.kay
go

"88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) [複製鏈接]

醒目開學勳章

咁仲in黎做乜??
原帖由 macyma 於 09-6-12 12:10 發表
我今早都收到沙官電話, 都係話改26號in, 如果繼續停課就唔會再in人, 我問佢如果取消所有面試, 咁會點樣處理我的申請, 佢話因為所有學生都注左冊, 佢地無晒空位, 所以都唔會再收生.

我估就算26號有得in, 仲好 ...

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-12 12:23 發表
咁仲in黎做乜??

講真, 要有位o既話點會冇, 政府allow每班收多10%o既學生, 即最多可以 25+2 一班, 共10個位. 問題係o個10個位係諗往用interview o既方法收定其他方法o既嗻~~

我覺得如果真係好想去讀, 不妨主動d, 襯依家仲等緊, 不如寫多幾封叩門信去學校, 咁就算真係(touchwood)冇得in都仲可以show o下誠意, 話唔定有機會呢! 努力努力!!

e! 都好喎! thanks Geni!

原帖由 Geni 於 09-6-12 12:33 發表

講真, 要有位o既話點會冇, 政府allow每班收多10%o既學生, 即最多可以 25+2 一班, 共10個位. 問題係o個10個位係諗往用interview o既方法收定其他方法o既嗻~~

我覺得如果真係好想去讀, 不妨主動d, 襯依家仲等緊, 不 ...
macyma :-)

原帖由 Geni 於 09-6-10 12:30 發表
今朝收到迦密電話話收我個仔~~~ 終於放o下心頭大石! 下星期繼續努力!

恭喜哂~終於可以放心啦~~ :)
發明千千萬,起點是一問。禽獸不如人,過在不會問。智者問得巧,愚者問得笨。人力勝天工,只在每事問。

醒目開學勳章

今日陳元喜有人打O黎CONFIRM INTERVIEW 時間, 但我唔知係咪我聽錯, 佢地好似改O左時間, 你地有冇收到電話?

醒目開學勳章

Hi Geni,
我都confirm了呀, 沒有改時間喎, 緊舊...
原帖由 Geni 於 09-6-15 23:41 發表
今日陳元喜有人打O黎CONFIRM INTERVIEW 時間, 但我唔知係咪我聽錯, 佢地好似改O左時間, 你地有冇收到電話?

回覆 86# Geni 的文章

我昨天打電話去陳元喜, 佢同我講時間冇改.

如果擔心, 可以打電話去學校CONFIRM一下.

醒目開學勳章

咁可能我聽錯

其實我依家最擔心反而係26/6復唔到課冇得in沙官, 咁我成年o既心機都白費..... (我自行同甲乙第一志願都係揀佢, 都係為o左叩門多d誠意分......)

原帖由 Geni 於 09-6-16 16:14 發表
咁可能我聽錯

其實我依家最擔心反而係26/6復唔到課冇得in沙官, 咁我成年o既心機都白費..... (我自行同甲乙第一志願都係揀佢, 都係為o左叩門多d誠意分......) ...

我都希望26/6有得 IN, 起碼多一個機會.

醒目開學勳章

到底沙官好d定陳元喜??
原帖由 tszyanbb 於 09-6-16 19:14 發表

我都希望26/
6有得 IN, 起碼多一個機會.

阿女今日發燒+感冒, 冇得去陳元喜IN  

你地今日IN成點呀?

醒目開學勳章

我個女今日好怕羞, 睇黎都冇乜希望

原帖由 bb416 於 09-6-17 15:47 發表
我個女今日好怕羞, 睇黎都冇乜希望

In 個個程係點樣?
佢會問甚麼呢?

幾時知道結果呢?

希望你成功啦.

醒目開學勳章

小朋友同家長一齊入課室, 跟住叫小朋友介紹自己, 問下佢鐘意咩科目, 放左學玩咩, 再問下家長點解要選這間學校...佢話最遲27號有結果喎, 唉. 多數都唔得架啦, 唯有希望沙官有得in啦....
原帖由 tszyanbb 於 09-6-17 16:05 發表

In 個個程係點樣?
佢會問甚麼呢?

幾時知道結果呢?

希望你成功啦.

原帖由 bb416 於 09-6-17 16:49 發表
小朋友同家長一齊入課室, 跟住叫小朋友介紹自己, 問下佢鐘意咩科目, 放左學玩咩, 再問下家長點解要選這間學校...佢話最遲27號有結果喎, 唉. 多數都唔得架啦, 唯有希望沙官有得in啦....
...

你都好啦!有得IN.  起碼有個機會.

我個女今日病左冇得去IN

醒目開學勳章

唔好氣餒, 仲有沙官, 你係咪又係26號??
原帖由 tszyanbb 於 09-6-17 17:05 發表

我個女今日病左冇得去IN [/quote]

原帖由 bb416 於 09-6-17 17:40 發表
唔好氣餒, 仲有沙官, 你係咪又係26號??
原帖由 tszyanbb 於 09-6-17 17:05 發表

我個女今日病左冇得去IN
... [/quote]

係呀都係26號, 希望豬流感唔好爆發啦!

醒目開學勳章

我今日都in o左o勒, 原來真係改早o左時間, 不過我早到, 同佢又好似幾點o黎都冇乜所謂咁, 是旦啦!

問o既問題都係o個d啦"叫小朋友介紹自己, 問下佢鐘意咩科目, 放左學玩咩, 再問下家長點解要選這間學校".... 不過我個仔唔係好聽得明老師問乜o野, 因為佢唔知乜o野叫"科目", 介紹自己就淨係識講自己個名, 人地問佢幾耐睇一次書, 佢又唔明即係問乜..... 老師就只係問o左我一條問題就叫我地番去等消息.... 我依家都諗住疊埋心水讀迦密o勒!

醒目開學勳章

想請教下你"點解要選這間學校"應該點答好呢?? 唔知係咪今日帶了個口罩, 我個女都好怕羞同答得好細聲, 明明我已經同佢練習過的問題佢都答唔到
原帖由 Geni 於 09-6-17 22:15 發表
我今日都in o左o勒, 原來真係改早o左時間, 不過我早到, 同佢又好似幾點o黎都冇乜所謂咁, 是旦啦!

問o既問題都係o個d啦"叫小朋友介紹自己, 問下佢鐘意咩科目, 放左學玩咩, 再問下家長點解要選這間學校".... 不過我個 ...
‹ 上一主題|下一主題