用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 浸會大學黃錦輝中小學
go

浸會大學黃錦輝中小學 [複製鏈接]

原帖由 kwoke3000 於 09-6-22 12:13 發表

你們真要好好儉討自巳的价值觀念和人生態度.
你的小朋友將比你們更甚
今天你們的因,將是你的小朋友的往後的果. 小心!回頭是岸!
     ...

其實成件事係点架? 物嘢事唔講得出嚟? 要 PM 咁神秘, 講出嚟, 等大家同你分析邊個啱? 還你自己一個清白.

請知道哩件事嘅家長 post 出嚟.係咪係小學部度發生?
要坐籠咁嚴重嘅?

需知道走國際路線嘅學校同傳統學校係唔同,而有人話佢學術程度低,對那家學校和學生唔公平.

我有朋友都想報WKF小學部,但係哩度聽到咁多唔好嘅回響,卒之選了啟x小學.

而我自己考到 WKF 中學部,但無選,我嫌學費貴,選了第間直資中學. 如果不適合讀,我可能F.2轉去WKF, 試吓.因為WKF係走國際路線,而班主任都有好嘅評價,補習老師都有一個WKF 中學生補緊,佢話唔係咁差,我兒生都獲取錄中一.

WKF面試學生和家長都分2日舉行 bor, 真係好多人 bor. 而家長面試時都很渴望入讀, 佢地無理由衰嘅都比子女讀.

懇請知道哩件事嘅家長講出嚟,等我親戚防吓都好!

原帖由 pingoj 於 09-6-23 03:43 發表

我們不是同年級的,不知道整件事,有時候問起高年級的家長,說起BK的評論,有些家長會說,他好不公道啊,有的同學還會擔心,雖雖雖去了別的學校,不知道有沒有人和他玩,有的家長說,幾年前剛開校不久,在學校說要跳樓,嚇得班長去校務處, ...

pingoj,

終於知道咁多負面新聞嘅始末.
‹ 上一主題|下一主題