用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2009 小一家長入黎傾下
樓主: ahpei
go

2009 小一家長入黎傾下 [複製鏈接]

Hi 30624700,
我都會同我老公喺wood road大家樂到食早餐,睇吓到時見唔見到你?
Andybebe (1A)

原帖由 30624700 於 09-9-17 16:56 發表
19/9
around 8:00am
大家樂(wood road)
有興趣gathering pm我啦...我會電話比你地.. : )

原帖由 andybebe 於 09-9-18 12:14 發表
Hi 30624700,
我都會同我老公喺wood road大家樂到食早餐,睇吓到時見唔見到你?
Andybebe (1A)

check pm

你們小朋友有冇帶口罩上堂,阿仔今早重話他那班昨天無人帶口罩上堂,所以唔帶口罩,但剛剛收到消息有確診呀,希望阿仔老師叫他們帶口罩上堂啦。真擔心!危險!小心呀!

原帖由 kitty0303 於 09-9-18 00:13 發表

The 1B Class teacher: Ms Tong係我個仔小一班主任,呀仔話佢好好袈,唔會鬧人。
希望小朋友快d適應啦!

yes, Ms Tong is a very nice teacher.... my son said... Ms Tong is a beauty teacher too...

今日收到 SMS, 1B 班有人確診呀 ~ 不過我阿仔有d 咳, 都無比佢返學....

原帖由 ahpei 於 09-9-23 15:42 發表
今日收到 SMS, 1B 班有人確診呀 ~ 不過我阿仔有d 咳, 都無比佢返學....

咁即係1A, 1B, 1D, 3H都有確診.

是呀 ~ 昨日收到消息, P1 已有3 班都有同學確診 ~ 大家要保重身體, 吃多個橙, 早睡早起對抗流感 ~

ahpei

原帖由 cecilia001 於 09-9-24 11:22 發表

補充, 之前仲有2A呀
Kinkin Mama

原帖由 andybebe 於 09-9-14 10:15 發表
你哋參唔參加學校的”兒童音樂基礎創意班”呢?我唔知會唔會幫到阿仔音樂方面的興趣!同第時會唔會可以易d入到school's orchestra!

親身經驗:
呀仔由小一開始參加學校的”兒童音樂基礎創意班”小二開始參加學校的小提琴班,今年小三,入到school's orchestra (string band)!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

恭喜晒
Kinkin Mama

hello kitty0303,

想問一下,你囝囝在學校學小提琴一年多了,現在拉那本琴書?他每天也有練習嗎?

原帖由 kitty0303 於 09-9-25 00:45 發表

親身經驗:
呀仔由小一開始參加學校的”兒童音樂基礎創意班”小二開始參加學校的小提琴班,今年小三,入到school's orchestra (string band)!

Hi kitty0303,
Thanks very much for your useful info.

原帖由 kitty0303 於 09-9-25 00:45 發表

親身經驗:

我想問多少少:
1.你囝囝多唔多時間練習?學校有無機會比小朋友公開表演呢?
2.到小三時,是否都要評核才可入到orchestra呢?
3.學校的小提琴班教得好唔好呢?小朋友易唔易跟得上吖?

Sorry呀,咁多問題!

親身經驗:

想同大家分享一下家長日得知的事:

梁校長嗰日講,2012年會接龍的機機會唔大!就算接咗龍都係2012年後的學生得益.我哋現在讀緊嗰d就要繼續努力啦!

至於行全日制,就要等多4年啦.真係好想快d可以返全日!

原帖由 cecilia001 於 09-9-24 11:22 發表

阿仔好番未呀 ~
e 家佢地小息都係留係課室...無機會出去行下      

原帖由 andybebe 於 09-9-28 09:26 發表
我想問多少少:
1.你囝囝多唔多時間練習?學校有無機會比小朋友公開表演呢?
2.到小三時,是否都要評核才可入到orchestra呢?
3.學校的小提琴班教得好唔好呢?小朋友易唔易跟得上吖?...

哈哈哈...其實我都想知

請問大家中文那個免費網上練習是否還未收到login name and password, 明天好似可以開始做,不知老師會否明天就派login name and password?

至於英文免費那個就已有login name and password,好似明天3時後可以做了。

剛剛上了中文百達通網,話12號才開始,我想因為未開始住,可能所以老師都未有資料。

原帖由 lingchuling 於 09-10-5 23:13 發表
剛剛上了中文百達通網,話12號才開始,我想因為未開始住,可能所以老師都未有資料。

中文百達通網...c火, 我個login & password 唔知放咗喺邊....omg!

中文8達通 (免費) 好似未比 login 同 password 我地, 另外英文免費果個好似得幾日試玩...
‹ 上一主題|下一主題